Labdarúgás

2024.02.26. 07:00

Ismét két gólról állt fel a Falva, növelte előnyét a Földvár – galériával

A Vármegyei I. osztály 17. fordulóját játszották a hétvégén, amelyen a Rákóczifalva az előző mérkőzéséhez hasonlóan kétgólos hátrányból felállva tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, a második félidőben csereként beálló rutinos Hadad Hicham és a mindössze tizenhat éves Méhesi Milán dupláival. A Szajol egy tizenegyessel megnyerte a Miklós elleni derbit, a Földvár pedig ennek köszönhetően – illetve győzelmének a Tiszagyendával szemben – növelte előnyét a tabella élén.

Szoljon.hu

A kék mezes Rákóczifalva cseréinek köszönhetően fordított, és gyűjtötte be a három pontot a Kenderes ellen

Fotó: Mészáros János

Tószeg–Jászfényszaru 0–2 (0–2)

Tószeg, 70 néző.

Vezette: Sütő Zsolt.

Tószeg: Szabó B. – Strempel (Szőke J., a szünetben), Pongrácz, Gazdag, Aranyos, Polák (Kovács T., 55.), Balogh D., Kiss B. (Urbán-Szabó, 79.), Felföldi, Boldizsár M., Dankovics (Tóth K., 63.). Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Jászfényszaru: Kósa – KURUNCZI (Konkoly, 88.), Lakatos D., (Bazsó, 85.), DONNERT, SZÍVÓS (Borbás, 85.), VASZICSKU, Péter G. (Baranyi, a szünetben), Ludasi, BENEDEK Z. (Sóss, 85.), BARTALIS, Kálmán L. Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Lakatos D. (19.), Péter G.(44.).

A vendégek gyors, taktikus játékával nem tudta felvenni a versenyt a hazai csapat. A Tószeg hiába lendült játékba a második félidőre, nem voltak eredményesek, így az első játékrészben lőtt gólokkal a dinamikusabb Jászfényszaru elvitte a három pontot.

Urbán-Szabó Viktor: – Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek egy akaratgyenge, fásult első félidő után mindent egy lapra feltéve próbáltunk egalizálni, de nem sikerült. Gratulálok a Jászfényszarunak!

Kemecsi László: – Sok „ha”-val kezdődő mondatot mondhatnék, de maradjunk most is szerények, okos, szervezett, harcos játékkal megérdemelten nyertünk.

Tudósított: Polák Boglárka

Mezőtúr–Kunszentmárton 3–0 (1–0)

Mezőtúr, 150 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Mezőtúr: Tőke – KEŐ, SZEMES (Kántor, 84.), Vadász (Rácz R., 68.), Váradi (Nagy S., 80.), Pesti, Susa, Nagy Cs. (Bontovics, 80.), RENTLER, KEMENCZÉS (Pádár, 88.), PENTI. Edző: Erdősi Gyula.

Kunszentmárton: Babák – Máté-Fazekas (Cseh L., 80.), Zsoldos (Farkas M., 62.), Varga I. (Légrádi, 52.), Csébi, Molnár Zs., KIRI B., Vincze Z., GÖDŐ (Tigyi, 87.), HATÁR, Szabados. Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Rentler (14. – tizenegyesből), Penti (64., 77.).

A vendégcsapat mindent elkövetett, jól védekeztek, de a hazaiak végig dominálták a mérkőzést és megérdemelten tartották otthon a három pontot. Sajnos a hazai csapatnak a pálya volt a legnagyobb ellenfele.

Erdősi Gyula: – Óriási pozitívum, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, a srácok mindent elkövettek a mai mérkőzésen, de támadófutballt nehéz volt játszani ezen a pályán.

Kiri Mihály: – Küzdelmes mérkőzésen a Mezőtúr mezőnyfölényben játszott, megérdemelten tartották otthon a három pontot. Csapatom küzdőszelleme megfelelő volt, sajnos nagy egyéni hibák következtében kaptunk gólokat, amik végül eldöntötték a mérkőzést. Külön öröm, hogy újabb két 17 éves játékosnak sikerült lehetőséget biztosítanom a meccsen.

Tudósított: Erdősi Gyula

Szajol–Törökszentmiklós 1–0 (1–0)

Szajol, 250 néző.

Vezette: Szabó József.

Szajol: HARIS – Fülöp Á. (Erdélyi, 90+3.), Csúri (Juhász I., 90+4.), Csajbók, KISS ZS., Donkó (Sárkány, 79.), Kacskó, Benedek N., Balanescu (HAR­CSA, a szünetben.), SZENT­MIKLÓSI, Hevesi-Tóth. Edző: Papp Erik.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – MÓZER, BÁBA, Buru (Farkas I., 61.), HÉDER R., Lu­cza, Héder A., Ladányi, Nagy G. (Puporka, a szünetben), Poczai, Gusztafik. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerző: Szentmiklósi (12. – tizenegyesből).

A vendégek sok helyzetet kidolgoztak, amit nem tudtak gólra váltani, így a hazaiak egy büntető révén megnyerték a mérkőzést.

Papp Erik: – Kiváló kapusteljesítménnyel a csapat megnyert egy fontos rangadót. További sok sikert a Törökszentmiklósnak, érjék el a kitűzött céljaikat!

Gergely Mátyás: – Beigazolódott a futball örök törvénye, hogy az a csapat, aki kihagyja a helyzetek sokaságát, az vereséget szenved. Sajnálom, hogy a mérkőzés egy kérdéses tizenegyessel dőlt el.

Tudósított: Donkó Krisztián

Kisújszállás–Cserkeszőlő 2–0 (0–0)

Karcag, 70 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Kisújszállás: Belényesi – Csala (Szőke I., 84.), Csukodi D. (Monoki, 74.), Németh K. (Csukodi Z., 58.), Balázs G. (Balogh A., 66.), Kisari, OROS, Potornai, IMRE Z., HORVÁTH B., KELEMEN L. Edző: Újfalvi Erik.

Cserkeszőlő: Bencze – Papp G. (Pereczes, 66.), Kormos, Benke A., Kemény, Farkas M. (Farkas N., a szünetben), Medgyessy, Gál I., Benke P., Szentesi (Kardos, 80.), Varga A. Edző: Papp Zsolt.

Gólszerzők: Kelemen L. (67.), Kisari (77.).

Az első félidőben a szemerkélő esőben hosszúra sikerültek a passzok, nem voltak pontosak, ennek következtében sok ziccer kimaradt. A második játékrészre már gyorsabb és pontosabb lett a játék, a hazaiak tudtak fölénybe kerülni, amelynek két gól lett az eredménye, így magabiztos győzelmet arattak.

Újfalvi Erik: – Harcos meccset játszottunk, fölényünk győzelmet eredményezett.

Papp Zsolt: – Hetven percig jól tartottuk magunkat, utána viszont egy átlövés eldöntötte a találkozót. További sok sikert a Kisújszállás csapatának!

Tudósított: Majláth Antal

Lurkó Focimánia–Jászberény 0–2 (0–0)

Szolnok, 40 néző.

Vezette: Seletye Róbert.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Soltész-Nagy, Török T., SZÁSZ, Pintér R., Bodnár Sz. (Balogh S., 74.), Rákóczi, NAGY A., Tóth J., Lukács Z. (Sándor T., 81.), Csorba. Megbízott edző: Szabó Zoltán.

Jászberény: ECSEGI – NÉMETH N. (Muhari, 89.), Gattyán (PALCSÓ, a szünetben), Petrányi, Nagy F., Kispál (Sali, 57.), Káposztás, Pikó, Kövér, Varga L., Szaka (Magyar, a szünetben). Edző: Besenyi Gábor.

Sokáig tartotta magát a hazai csapat a nagyobb játékerőt képviselő Jászberény ellen, amely a mérkőzés végén eldöntötte a három pont sorsát.

Gólszerzők: Palcsó (74.), Varga L. (88.).

Szabó Zoltán: – Nagyon szervezetten játszott a csapat, erőn felül teljesítettek, de a helyzetek alapján megérdemelten nyert a Jászberény.

Besenyi Gábor: – Nehéz mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot, egy, csak a védekezésre beálló ellenfél ellen, de ezért a mérkőzésért is három pontot adnak.

Tudósított: Kovács Levente

Rákóczifalva–Kenderes 4–2 (0–2)

Szolnok, 50 néző.

Vezette: Dobó Sándor.

Rákóczifalva: SCHUMANN – Gáspár Z., Major, Nádházi, (MÉHESI, 62.), Telkes-Tóth, KÓMÁR, Varga K. (Kocsis, 74.), GYŐR, Katona, Münich (HADAD, 62.), Ladányi. Edző: Ruskó Zsolt.

Kenderes: Nagy I. – Balogh T., BALLA, Sipos B., Baktai (Ferenczi, 64.), Tóth R., KOLOMPÁR, Daróczi, LISZNYAI (Farkas N., 81.), Bodó, Rupa (Hetrovicz, 72.). Edző: Csillag Sándor.

Gólszerzők: Hadad (75., 81.), Méhesi (88., 90+3.), ill. Baktai (8.), Rupa (42.).

Hatvan percig a vendégek akarata érvényesült, akár több góllal is vezethettek volna, de a hazaiaknak sikerült kétgólos hátrányból megfordítaniuk a mérkőzést.

Ruskó Zsolt: – Ugyanaz a forgatókönyv játszódott le, mint a múlt heti fordulóban, kétgólos hátrányból sikerült újra megfordítani a mérkőzést. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Csillag Sándor: – Ha valaki azt mondja a 74. percben, hogy 4–2-re kikapunk, azt kinevettük volna. Egy már megnyert mérkőzés három pontját kínáltuk tálcán az ellenfélnek, akik köszönték szépen, elfogadták, éltek vele. További sok sikert nekik!

Tudósított: Ruskó Zsolt

Tiszagyenda–Tiszaföldvár 0–5 (0–3)

Tiszagyenda, 100 néző.

Vezette: Bán János.

Tiszagyenda: Tasi – Schiff, BOROS, RÉZSÓ G., CSÍK, Katona (Tyukodi D., 5.), Turó, Cseh, Rézsó Zs., Ballók J., Lukács (Sipos, 78.). Edző: Boros Tibor.

Tiszaföldvár: Orvos – Sipaki (Bozsó, 62.), Borgulya (Hajdú, 72.), OLÁH Á., Lukovszky (Pápai, 56.), ANTMAN, Fehér, SZŐKE Á. (Czakó, 72.), Háda, Fődi (Palatinusz, 56.), Kálmán Sz. Edző: Sonkoly Lajos.

Gólszerzők: Szőke Á. (10.), Fődi (32.), Oláh Á. (40., 65.), Antman (85.).

Látszott a csapatok közötti, tabellán mutatkozó különbség.

Boros Tibor: – Jó volt a csapat hozzáállása a mérkőzésen, de el kell fogadnunk, hogy ez a realitás.

Sonkoly Lajos: – Van némi hiányérzetünk a játékunkkal kapcsolatban, de így is magabiztosan nyertünk a sportszerűen játszó hazaiak ellen.

Tudósított: Tasi Krisztina

Jánoshida–Kunhegyes 3–1 (0–0)

Jánoshida, 70 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Jánoshida: Nagyistván – VERÉB V., RIMÓCZI (Hegedűs M., 76.), ZOMBORI, VERÉB D., Sipos (Eszes, 78.), Vatai, Kozák (Túróczi, 76.), Pataki Á. , Bezzeg (Szokolai, 66.), NAGY K. Edző: Antal Gábor.

Kunhegyes: CSÍK – Fábián, Tyukodi R., Tyukodi A. (Házi M., 86.), Burai, Szabó D., Kis A., Kocsis, Rózsa S., Házi D. (Molnár M., 79.), Tyukodi N. (Szentesi, 66.). Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Rimóczi (51., 73.), Szokolai (83. – tizenegyesből), ill. Tyukodi A.

A nagy mezőnyfölényben játszó hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott.

Antal Gábor: – A kihagyott helyzeteink miatt kicsit nehezebben gyűjtöttük be a három pontot.

Rózsa István: – Gratulálok a hazai csapatnak!

Tudósított: Antal Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában