Labdarúgás

2024.02.24. 13:00

Nagyobb eséllyel juthatnak országos porondra vármegyei csapataink

Várhatóan csak március végén folytatódik a Vármegyei Kupa idei sorozata, melynek végén könnyebben juthatnak be a csapatok a Magyar Kupa főtáblájára.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A bajnokságban már elkezdődött a tavaszi szezon a vármegyei csapatok többségének, a Vármegyei Kupa mérkőzésekre viszont még egy kicsit várniuk kell.

Az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatósága március 27-re, szerdára tervezi a harmadik forduló mérkőzéseit, ahol először lépnek pályára a sorozatban a tavalyi kiírás érmesei, a Tiszaföldvár, a Jászfényszaru és a Kisújszállás.

Így összesen tizennégy csapat van még versenyben a trófeáért, ebből tizenkét vármegye I.-es (Tiszaföldvár, Jászfényszaru, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Szajol, Jánoshida, Tószeg, Kenderes, Rákóczifalva, Cserkeszőlő, Kunhegyes), egy vármegye II.-es (Jászalsószentgyörgy), illetve egy vármegye III.-as együttes (Újszász).

A sorsolásra még ugyan várnia kell a kluboknak, az viszont már biztos, hogy nőtt a tétje a Vármegyei Kupának, miután kiderült, hogy a legjobb négy csapat kvalifikálja magát a következő idényben  a Magyar Kupa főtáblájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában