Kosárlabda

2024.02.02. 07:00

Nehéz meccsek várnak kosárcsapatainkra

Péntektől vasárnapig tartanak majd a kosárlabda NB I/B 18. fordulójának küzdelmei. Régiónk csapatai közül a Jászberény pénteken a listavezető Pécsi VSK vendége lesz, míg a Cegléd szombaton Phoenix Fót legénységét fogadja.

Varga Csaba

Velkey János jó és ponterős játékára nagy szükség lesz a folytatásban

Forrás: hunbasket.hu

Öt évvel ezelőtt még az A csoport negyeddöntőjében találkozott egymással a Pécsi VSK és a Jászberényi KSE csapata. Most egy osztállyal lejjebb mérkőznek meg a felek, a PVSK a bajnoki címért, míg a Berény a legjobb nyolc közé jutásért áll harcban. Az elmúlt forduló egyik gárdának sem hozott szerencsét a pécsiek óriási meglepetésre kikaptak Nyíregyházán, míg a JKSE hazai pályán szenvedett fájó vereséget a kieső helyen tanyázó Salgótarjántól. Egyértelmű, hogy pénteki találkozó esélyese a PVSK, amely hibátlan hazai pályán, és a két csapat őszi összecsapásán, magabiztosan 19 ponttal nyert Jászberényben. Az utóbbiak javuló dobóformával egy jó meccsre kényszeríthetik nagy múltú vetélytársukat.

Két olyan csapat, a Cegléd és a Phoenix Fót találkozik egymással szombaton, amelyek egyaránt bejutottak a Hepp Kupa négyes döntőjébe, amit majd április első hétvégéjén rendeznek meg a fővárosban. Addig azonban kőkemény bajnoki mérkőzések várnak a felekre, első állomásként szombaton egymással fognak csatározni.

A legutóbbi körben a hazai pályán játszó fótiak 72–60-ra verték a bajnoki címre és feljutásra hajtó Vasast. A CKE viszont 80–71-re kikapott a BKG szigetszentmiklósi otthonában. A vendégek korábbi Olaj játékosokkal – James Kinney, Juhos Levente, Markovics Luka, Tóth Zoltán – a soraikban érkeznek Ceglédre, sőt Tóth Zoltán három évadon át, tavaly nyárig a CKE-t erősítette. A 10 győzelemmel és 7 vereséggel az ötödik helyen tanyázó fótiak most azért is hajtanak, hogy a negyeddöntőben pálya előnyt érő negyedik pozíciót elcsípjék. Igaz, még kilenc forduló hátra van a zárásig, és addig sok minden megtörténhet. Tehát a 7/10-es mérleggel álló CKE együttese is javíthat még, ehhez azonban kellenének a győzelmek. A két együttes őszi meccsét 79–78-ra a fótiak nyerték, úgy hogy két perccel vége előtt még hat ponttal vezettek a ceglédiek.

Ráadásul a CKE még egyetlen egy mérkőzést sem nyert az előtte álló csapatokkal szemben. A kék-sárgák most abban bíznak, hogy szombaton este megszakad a negatív sorozatuk és győzelemmel hagyják a pályát Pest vármegyei riválisukkal szemben.

A 18. forduló műsora

Péntek: Pécsi VSK-VEOLIA–Jászberényi KSE, 17.00, MEAFC–TF-BP, 17.30

Szombat: Óbudai Kaszások–Nyíregyháza, 16.45, Cegléd–Phoenix-MT Fót, 17.00, Salgótarján–Budafok, 18.00, Vasas Akadémia–MAFC, 18.30. Vasárnap: DEAC U23–BKG PRIMA AKADÉMIA 18.00.

A bajnokság állása: 1. Pécsi VSK 32 pont, 2. MAFC 32, 3. Vasas Akadémia 32, 4. BKG PRIMA Akadémia 28, 5. Phoenix-MT Fót 27, 6. TF-BP 25, 7. Cegléd 24, 8. Nyíregyháza 23, 9. Jászberény 23, 10. MEAFC 22, 11. DEAC U23 22, 12. Óbudai Kaszások 22, 13. Salgótarján 21, 14. Budafok 21 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában