Labdarúgás

2024.02.20. 15:04

Nem tudta megszakítani régóta tartó nyeretlenségi sorozatát a Tiszakécske

Az NB II. 21. fordulójában a Budapest Honvédot fogadta a Tisza-parti alakulat, amely nem tudott elmozdulni a kiesőzónából.

Kiss Ádám

Küzdelmes meccsen döntetlent játszott egymással a Tiszakécske és a Honvéd

Fotó: Balogh Dávid / Budapest Honvéd

Nyolc pontra nőtt a tabella élen álló Nyíregyháza előnye, mivel az NB II. hétvégi fordulójának rangadóján a második Győr kikapott a dobogóra pályázó Kozármislenytől, a nyírségiek pedig hátrányból fordítva nyertek a Haladás ellen.

Korai góllal szerezte meg a Szombathely a vezetést, de Tímár Krisztián csapata még az első félidőben egyenlített, egy óra játék után pedig megszerezte a második találatát, amivel beállította a végeredményt.

A kiesés elől menekülő Siófok otthon tartotta a három pontot a Kazincbarcikával szemben. Csábi József csapatában kezdőként kapott szerepet a korábbi Szolnoki MÁV-játékos Kotula Máté, aki végigjátszotta a mérkőzést.

Bár a Tiszakécske legutóbbi meccsén elért döntetlenje után ismét pontot szerzett, ezúttal a Honvéd ellen, nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a Tisza-partiak. A fővárosi csapat közel egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott, amit a hazaiak nem tudtak kihasználni, így továbbra is kieső helyen állnak.

Tóth Milán vezérletével aratott 4–1-es győzelmet a Vasas a Pécs ellen. A huszonkét éves játékos mesterhármasa után egy gólpasszal is hozzájárult az angyalföldiek sikeréhez.

Menesztették Erős Gábort, a Budafok vezetőedzőjét, miután csapata vereséget szenvedett a Zugló vendégeként. A piros-feketék idei négy meccsükön csupán egy pontot szereztek, a téli szünet óta pedig hat helyet csúsztak vissza a tabellán A XXII. kerületieknél Erős helyét Dajka László veszi át a kispadon.

Folytatta remek szereplését az Ajka, ezúttal a sereghajtó Mosonmagyaróvár csapatát győzte le Schindler Szabolcs alakulata egy utolsó percben szerzett tizenegyesgóllal.

Eredmények: Siófok–Kazincbarcika 3–0, Ajka–Mosonmagyaróvár 1–0, Gyirmót–Szeged 0–0, BVSC–Budafok 2–1, Kozármisleny–Győr 1–0, Nyíregyháza–Szombathely 2–1, Csákvár–Soroksár 1–2, Tiszakécske–Honvéd 1–1, Vasas–Pécs 4–1.

Az NB II. állása: 1. Nyíregyháza 50 pont, 2. Győr 42, 3. Vasas 40, 4. Kozármisleny 36, 5. Szeged 35, 6. Gyirmót 31, 7. Kazincbarcika 29, 8. Soroksár 27, 9. Honvéd 27, 10. Pécs 26, 11. Csákvár 24, 12. Szombathely 24, 13. Ajka 23, 14. Budafok 23, 15. BVSC 23, 16. Siófok 20, 17. Tiszakécske 18, 18. Mosonmagyaróvár 10 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában