Jégkorong

2024.03.25. 16:00

A Lehel HC hátrányba került az elődöntőben

A Lehel HC csapata 5–2-s vereséget szenvedett a dunaújvárosi DAB-ASP együttesétől az Andersen Liga elődöntőjében, így a két győzelemig tartó párharc első összecsapásán hátrányba került a döntőbe kerülésért.

Kiss Ádám

Az első harmadban még a Lehel HC szerezte meg a vezetést a Baján rendezett mérkőzésen, majd a hazaiak egyenlíteni tudtak a második játékrészben, 1–1.

Lehel HC, jégkorong
Illusztráció
Fotó: Shutterstock.com

A záró felvonásban indult be a gólgyártás, a harmad derekán először a Lehel talált be, majd néhány perccel később a hazaiak ismét egalizálni tudtak.

A folytatás azonban már nem Rusznyák Szilárd edző elképzelései szerint alakult, négy perc alatt három gólt is szerzett a DAB, így beállította az 5–2-es végeredményt.

Rusznyák Szilárd: – Az egész mérkőzés alatt közel volt egymáshoz a két csapat, igazi playoff meccs volt. Az első két harmadban jól tudtuk végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, de a harmadik játékrészben három óriási hibát is vétettünk. A srácok jól dolgoztak, de még több figyelem kell. Ilyen szempontból kicsit hiányzik belőlük a rutin, hogy egyszerűen meg tudjanak oldani nehéz szituációkat akkor is, ha nyomás alatt vannak. A párharc nem dőlt el, ez csak egy meccs volt.

A folytatásra szombaton kerül sor Jászberényben, így hazai környezetben egyenlítheti ki a párharcot a Lehel, és vívhatja ki a mindent eldöntő harmadik találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában