Szoljon podcast

2024.03.03. 06:55

Pörögtek a botok, repültek a pomponok – 32 településről érkeztek mazsorettek és táncosok Szolnokra – videóval, galériával

Összesen 32 településről, határon innen és túlról is érkeztek versenyzők az idei, tavaszi Szolnok Open Mazsorett és Táncversenyre, melynek szombaton a Tiszavirág Aréna adott otthont.

Molnár-Révész Erika

Csillogó ruhák és pomponok, gyönyörű sminkek és kontyok, ritmusos zene– látványos versenynek adott otthont a szolnoki Tiszaliget Aréna, ahol szombaton rendezték meg a XII. Szolnok Open Mazsorett és Táncversenyt. 

Mazsorett, verseny, esemény, tánc
Csoportok és egyéni indulók is összemérték tudásukat a XII. Szolnok Open Mazsorett és Táncversenyen
Fotó: Mészáros János

– Ez a hagyományos tavaszi szezonindító verseny, most nem csak mazsorettek, hanem táncosok is megmérettetik magukat. Összesen 32 településről érkeztek versenyzők az ország minden pontjáról, innen a környékbeli településekről, a Dunántúlról  és a határon túlról, például Nagyváradról is – tájékoztatott a helyszínen az esemény szervezője Győrfi-Nagy Adrienn, a Zagyvarékasi Táncegyüttes elnöke. Mint elmondta, a versenyen 6 korcsoportban, ezen belül több kategóriában, egyéniben és csoportosan indulnak a jelentkezők, akiket kezdő és versenyző kategóriában, külön pontoznak. Emellett a verseny minősítést is ad, arany, ezüst, bronz és gyémánt minősítést kaphatnak a résztvevők. 

A négytagú zsűri a koreográfia mellett a szertechnikát, és az előadásmódot pontozta, de fontos volt a külcsín is, főleg a kezdő kategóriában. 

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában