Labdarúgás

2024.03.17. 16:46

NB III.: Csak a szépítésre futotta a Tiszafüredtől

A kiesés szempontjából újabb fontos találkozó várt a Tiszafüred legénységére, hiszen győzelemre volt szüksége a még bennmaradást jelentő helyekhez való közelebb zárkózáshoz. A védelmi megingások azonban ismét keresztülhúzták a fürediek számításait, késői találatuk csak szépségtapasznak bizonyult.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

NB III. Észak-Keleti csoport, 20. forduló

Újpest FC II.–Facultas-Tiszafüredi VSE 2–1 (2–0)

Újpest, 150 néző, vezette: Dombi Olivér (Farkas G. Z., Cseresznyák)

Tiszafüred: Tajti – Iharos (Bertók, 57.), Tamás Sz. (Antics, 69.), Aranyos, Ballók B. (Engel, a szünetben) – Mácsai, KOVALECZ, BARZSÓ – Gránicz, Kalmár F., Nagy Zs, (Pataki V., 57.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Tóth Á. (12.), Simon B. (44.), ill. Pataki V. (81.)

Hiába tudta, hogy egy esetleges siker életben tarthatná a reményeket – ellenkező esetben egyre nehezebb helyzetbe kerülhet a Füred – egy védelmi megingás már a tizenkettedik percben vezetéshez juttatta a hazai gárdát. Ezt követően leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, Barzsó Attila távoli lövése okozott csak némi izgalmat. Az első félidő hajrában felgyorsultak az események, előbb Gránicz Patrik egyenlíthetett volna ziccerben, de elhibázta a lehetőséget – nem úgy az Újpest fiataljai, akik a vendégek hátsó alakzatának hibáját ismét góllal büntették meg, tovább növelve előnyüket (2–0).

Fordulás után közel állt a szépítéshez a Facultas, de ezúttal is célt tévesztett Gránicz lövése. Dorcsák Zoltán edző cserékkel próbálta felrázni csapatát, kevés sikerrel, mivel a vendégeknek a hajrában már csak szépíteni sikerült Pataki Viktor révén, 2–1, így pont nélkül távoztak a fürediek a fővárosból.

Dorcsák Zoltán: – Ismét sikerült magunkat megvernünk. Olyan hibákat, amiket elkövetünk, ellenünk egyik csapat sem vét, ennek pedig csak vereség lehet a vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában