Evezés

2024.03.18. 15:09

A Simon, Juhász páros és Furkó Kálmánék is indulhatnak az Európa bajnokságon

Már csak öt hét és elstartol a hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokság. Mindezt megelőzve válogatót és tesztversenyt is rendezett a honi a szövetség az elmúlt hétvégén Szegeden, ahol a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői is vízre tették hajóikat.

Varga Csaba

A hölgyek között egypárban indult a 18 éves Pádár Luca, akit tavaly az év női evezősének választottak. Purucki Ferenc edző tanítványának ezúttal viszont meg kellett elégednie a hatodik hellyel.

evezés, Simon Béla, Juhász Adrián
A Simon Béla (elől)–Juhász Adrián páros harmadik olimpiájára  készül 
Fotó: hunrowing.hu

A férfiaknál ugyancsak egypárban Kalmár Áron a hetedik, Pálmai Ágoston a tizedik, míg Nagy Attila a tizenkettedik helyen ért célba. Furkó Kálmán a győri Szabó Bence oldalán a könnyűsúlyú kétpárban másodikként végzett a Szöllősi Balázs (Győr), Galcsó Vencel (Ferencváros) duó mögött, így ebben az olimpiai számban az utóbbi egység indulhat a kontinensviadalon a párizsi részvételért. Furkókék a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettest viszont megnyerték, így ők ebben a számban evezhetnek majd az Eb-n. A Simon Béla, Juhász Adrián páros pedig magabiztos versenyzéssel nyert normálsúlyú kormányos nélküli kettesben. 

Molnár Dezső vezetőedző tanítványai az Eb után egy hónappal a luzerni regattán szerezhetnek majd kvótát az ötkarikás játékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában