Kosárlabda

2024.03.30. 16:26

Sok a kérdőjel a kosárzáró előtt

A kosárlabda második vonalában is az alapszakasz zárót rendezik húsvétkor. Régiónk csapatai közül a Jászberényi KSE a DEAC U23-as gárdáját fogadja, míg a Ceglédi KSE a Salgótarjában vendégszerepel, egyaránt vasárnap este hat órától.

Varga Csaba

Egy biztos nagyon sok kérdőjel maradt az utolsó forduló előtt, amelyben még változhatnak a helyezések. A tisztánlátás kedvéért az 1–8. helyezettek a negyeddöntőben folytatják majd szereplésüket. A 9–10. helyen végzők is folytatják majd a bajnokságot, de ők már nem eshetnek ki. Ellenben a 11–14. pozícióban zárok majd a kiesés ellen fognak küzdeni a továbbiakban.

Csorvási Milánékra (labdával) nehéz mérkőzés vár Nyíregyházán
Forrás: Hunbasket.hu

Napok óta mindenki számol, hogy milyen eredményt kell elérniük a minél jobb helyezés érdekében. Ami biztos az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a Vasas a harmadik, a BKG a negyedik, a Fót az ötödik, míg a Budafok az utolsó helyen fog zárni. A további tíz együttes sorsa csak vasárnap késő este fog eldőlni.

Régiónk csapatai közül a Jászberény már nem lehet negyeddöntős, maximum a 10. helyen zárhatnak az alapszakaszban, ahhoz azonban több mint tíz ponttal le kell győzniük a „kis” DEAC-ot, a Salgótarján pedig nem verheti meg a Ceglédet, tehát nem csak a saját ezükben van a sorsuk.

A Cegléd jobb helyzetben van, mint a Berény, lehet még hatodik is, de még ki is csúszhat a nyolcból. Tehát, ha Velkey Jánosék nyernek Salgótarjában és a TF-BP kikap Nyíregyházán, akkor hatodikok. Ha kikapnak, de a MEAFC győz Fotón, a TF pedig alulmarad Nyíregyházán, akkor csupán a kilencedik helyen zárnának az alapszakasz végén. Még egy verzió, ha a TF megveri a Nyíregyházát és a Miskolc is nyer, a CKE pedig kikap, akkor is összejön egy hármas holtverseny a 37 ponttal végző együttesekből, de ez a ceglédieknek kedvezne.

Mind ezek jelzik, hogy csapatainknak a maximumot kell nyújtaniuk a vasárnap esti alapszakaszzárón.

26. forduló vasárnap, 18.00: 

Vasas Akadémia–Pécsi VSK, Phoenix Fót–MEAFC, BKG PRIMA Akadémia–Budafok, MAFC–Óbudai Kaszások, Nyíregyháza–TF-BP, Jászberény–DEAC U23, Salgótarján–Cegléd. 

 

A bajnokság állása: 

1. Pécsi VSK 47 pont, 2. MAFC 46, 3. Vasas 45, 4. BKG PRIMA A. 43, 5. Phoenix Fót 39, 6. TF-BP 36, 7. Nyíregyháza 36, 8. Cegléd 36, 9. MEAFC 35, 10. DEAC U23 34, 11. Salgótarján 33, 12. Jászberény 33, 13. Óbudai Kaszások 33, 14. Budafok 29 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában