Labdarúgás

2024.03.17. 20:15

Elúszott a Szolnoki MÁV helycsere-lehetősége

A győzelmekkel kezdő Szolnok a tavasszal is csak pontszerzésekig jutó Hódmezővásárhely otthonában lépett fel ezen a hét végén. Annyi bizonyos volt, hogy újabb MÁV siker esetén a két csapat helyet cserél a tabellán. Nem ez történt, a Hódmezővásárhely – megtörve hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériáját – legyőzte vendégét.

Jegesi László

A Szolnoki MÁV hét mérkőzése tartó veretlen szériával látogatott Hódmezővásárhelyre azzal a reménnyel, hogy győzelem esetén megelőzheti aktuális riválisát a tabellán.

_DSC_2133
A kék mezes Szolnoki MÁV pont nélkül távozott a Hódmezővásárhely otthonából
Fotó: MW Archív



NB III. Dél-Keleti csoport

Hódmezővásárhelyi FC–Szolnoki MÁV FC 2–1 (2–1)

Hódmezővásárhely, 300 néző, vezette: Szántó Simon Péter (Baghy Cs., Vad A.)

Szolnok: CSÁKI – Sitku (Barna V., 67.), KÓPIS, Szabó R., Antal – LENGYEL B., Tisza (Demeter, 85.), Pelles – Dósa, Annus, Iván M. (Bakti, 88.) Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Sipos G. (21.), Szabó R. (31. – öngól), ill. Annus (34. – tizenegyesből).

Kiállítva: Kovács K. (78.)

Jól kezdett a Szolnok, ám tíz perc elteltével átvette a játék irányítását a hazai gárda, fölényét elsősorban pontrúgások jelezték. Egy ilyen szituáció után szerezték meg a vezetést is, majd nemsokára akcióból sikerült növelni előnyüket. Még ebben a félidőben szépíteni tudott azonban a Szolnok – az Antal Gábor fellökéséért megítélt büntetőt Annus Árpád értékesítette.

A folytatásában a szél támogatását is élvező vendégek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, és erre meg is lett volna a lehetőségük. Az újabb tizenegyest a szolnoki támadó kihagyta, így hiába adódott még mindkét oldalon alkalom a gólszerzésre, a csapatok már nem éltek ezekkel. A három pont így Hódmezővásárhelyen maradt.

Horváth Csaba: – Az első félidő után megérdemelten vezetett a hazai csapat, a fordulás után viszont egyenlíthettünk volna, ha értékesítjük a tizenegyest, vagy a lefújás előtti nagy helyzetünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában