Kosárlabda

2024.03.23. 09:00

A Szolnoki Olaj a harmadik helyért, a Pécs a nyolc közé jutásért küzd

Fokozódnak az izgalmak, ugyanis már csak két forduló van hátra az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszából. Mindegyik meccs komoly téttel bír, mint a szombaton 18 órakor kezdődő NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Pécs összecsapás is.

Varga Csaba

Tulajdonképpen az a biztos, hogy még minden bizonytalan a konkrét helyezések szempontjából. A kecskeméti legénység is előre tud még lépni sereghajtó pozíciójából az elkövetkező két fordulóban, ami viszont biztos, hogy az idén nem jutnak a legjobb nyolc közé a lila-fehérek. Erre a bizonyos negyeddöntőre nagyon kevés esélye van a Kaposvárnak és paksi Atomerőmű SE csapatának is.

Szolnoki Olaj, kosárlabda, Pécs
Három hónap után találkozik egymással Kerpel-Fronius Gáspár és Szolnoki Olaj játékosa, Rudner Gábor (jobbra)
Fotó: Hunbasket.hu

Az Olaj szombati vetélytársa az NKA Pécs épp a nyolcadik helyen tanyázik, de még korántsem örülhet pozíciójának. Az újonc akadémiai együttesnek 11 győzelme és 13 veresége van, de ez a mutató biztosan nem lesz elég felsőházba jutáshoz. Újonc gárdáról van szó, amelyik az elmúlt évadban pécsi riválisát, a PVSK-t megelőzve harcolta ki az A csoportba jutást. Tizenegy győzelmükből csak kétszer nyertek idegenben, Szegeden és Oroszlányban, ám a kilenc hazai sikerük mindenképp tiszteletre méltó. Köztük az Olajt 94–86-ra győzték le a tavaly december 16-án lejátszott mérkőzésen. Télen is az Ibrahim Durmo (24/3 pont), Fahrudin Manjgafic (23/9), Nemanja Nikolics (21), Meleg Gergő (14) kvartett kosarainak köszönhetően nyertek a pécsiek, melynek soraiba jól játszott Kovács Péter is, aki két éve még az Olaj csapatkapitánya volt.

A decemberi derbin Szarvas Gábor edző irányította a piros-feketéket, azóta már Oliver Vidin felel a szakmai munkáért. Sőt ezt követően érkezett még Szolnokra két új játékos: Sztrahinja Jovanovics és Anthony Durham. Érdekesség, hogy a felek két hét múlva a Magyar Kupa elődöntőjében is összemérik majd erejüket. Egyelőre azonban mindkét csapat a szombati bajnoki találkozóra koncentrál, ugyanis az Olajnak a harmadik hely a tét.

– Újabb fontos mérkőzés vár ránk a Pécs ellen, amely a legutóbbi három meccsét megnyerte – mondta lapunknak Rudner Gábor, a szolnokiak bedobója. – A nyolc közé jutásért küzdenek, ami minden bizonnyal megkétszerezi majd az erejüket. Keményen játszanak, és végig tolják a negyven percet. Egy hete győztünk Körmenden, ami minden szinten jót tett a csapatunknak. Szombaton este pedig a Pécs elleni győzelemmel tovább akarjuk erősíteni pozíciónkat.

Nem számíthat az Olaj Dustin Thomas játékára, akit a legutóbbi, körmendi bajnokin kiállítottak, és szombat este tölti majd le egy meccsre szóló eltiltását.

A hátralévő két forduló műsora

25. forduló: Sopron–Szedeák 96–102. Szombat: ZTE KK–Alba Fehérvár, DEAC–Bp. Honvéd, Kecskemét–Kaposvár, Oroszlány–Atomerőmű, Szolnok–NKA Pécs, 18.00, Falco KC–Körmend (tv: M4 Sport), 19.15.

26. forduló: március 30.: Alba Fehérvár–Falco KC, NKA Pécs–Körmend, Bp. Honvéd–ZTE KK, Szedeák–DEAC, Atomerőmű–Kecskemét, Oroszlány–Sopron, Kaposvár–Szolnok, 18.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában