Kosárlabda

2024.03.16. 07:00

Ezúttal győzni menne Vas vármegyébe a Szolnoki Olajbányász

Már csak három mérkőzés maradt az alapszakaszból a kosárlabda NB I.-ben. A 24. fordulóban a Szolnoki Olajbányász a múlt hét után ismét Vas vármegyébe látogat, ezúttal a Körmend otthonában vendégszerepel Oliver Vidin együttese szombaton 18 órakor.

Kovács Levente

Legutóbb ugyan megégett Szombathelyen a Szolnoki Olajbányász, ezúttal ismét visszatér Vas vármegyébe, hogy a Körmend otthonában lépjen pályára az alapszakasz véghajrájában.

Szolnoki Olajbányász, Sztrahinja Jovanovics, Körmend
A Szolnoki Olajbányász bízik Sztrahinja Jovanovics (labdával) jó teljesítményében Körmenden
Fotó: Mészáros János

NB I., 24. forduló, szombat 18.00

Körmend–Szolnoki Olajbányász

A szolnokiak idén eddig nem muzsikálnak túl jól idegenben, tizenegy meccsükből csupán hármat nyertek meg, amely aggodalomra adhat okot a hátralévő három mérkőzés előtt, amiből kettőt – Körmend és Kaposvár – távol a Tiszaligettől játszanak majd.

Csupán egy győzelem választja el a Körmendet az Olajtól a tabellán, így nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál, hogy ki nyeri meg hétvégén a piros-fekete együttesek csatáját. A Tisza-partiak szeretnék megtartani jelenlegi harmadik helyüket, míg a hatodik vasiak igyekeznek minél kedvezőbb helyzetben zárni az alapszakaszt. 

– A hétvégén egy újabb kemény rangadó vár ránk a Körmend ellen idegenben – nyilatkozta Pongó Máté az NHSZ-Szolnoki Olajbányász videómegosztóján. – Elsősorban magunkra koncentrálunk, szeretnénk meccsről meccsre jobban játszani, illetve a repertoárunkat bővíteni. Természetesen felkészülünk az ellenfelünkből is, úgy gondolom, hogy egy jó és koncentrált játékkal lehet esélyünk győzni.
A csapatok legutóbb december elején találkoztak, akkor az Olajbányász egy szoros meccsen tudott nyerni 79–73-ra. Az biztos, hogy a most szombati összecsapás sem lesz könnyű feladat, sőt százszázalékot kell nyújtania Oliver Vidin együttesének a győzelemhez. 

A 24. forduló további mérkőzései: 

Szombat: Alba-Fehérvár–DEAC, 17.00, ZTE KK–Falco KC, Szeged–Atomerőmű, Kaposvár–Oroszlány, Bp. Honvéd–Sopron, 18.00, Pécs–Kecskemét, 19.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában