Vízilabda

2024.04.16. 15:13

A Ceglédi VSE bravúros győzelmet aratott Szombathelyen

Jegesi László

Már hat góllal is vezetett riválisa otthonában a Ceglédi VSE, végül kettő találattal nyert és átvette a második helyet ellenfelétől a tabellán. Sűrű Dezső csapatának érdemeit tovább növeli, hogy ebben a bajnokságban Szombathelyen még senkinek sem sikerült nyernie.

Ceglédi VSE, vizilabda
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

AVUS–Ceglédi VSE 10–12 (2–4, 2–2, 1–3, 5–3)

Szombathely, 100 néző, vezette: Petik András, Debreceni Nóra

Cegléd: HÖRÖMPŐ – Magyar B., Zeman 1, Reményi, Szirmai, Kovács M., TURCSÁNYI 3. Csere: Pataki, Balla D. 1, Süveges, BUKTA 2, NAGY R. 5. Edző: Sűrű Dezső.

Bár a bajnokság első öt helyezettje közel azonos játékerőt képvisel, hazai pályán sokkal inkább az AVUS számított a találkozó esélyesének. Akciógólokkal nyitottak a csapatok, a negyed hajrájában a Cegléd előbb centerből, majd emberelőnyből szerzett találataival már vezetéssel fordult a következő játékrészre. Ebben a remek csapatmunkát mutató vendégekhez csak közelebb tudott zárkózni a Szombathely, de egyenlítenie nem sikerült.

A kiválóan és eredményesen játszó Nagy Richárdnak is köszönhetően a harmadik felvonásban tovább növelte előnyét régiónk együttese, és négygólos különbséggel fordult az utolsó negyedre. A hatékony védekezés és a remek átlövések jóvoltából már hat találattal is vezetett a CVSE, innentől pedig elég volt szinte végigjátszania a támadó időket a győzelem eléréséhez.

Sűrű Dezső: – Büszke vagyok a játékosokra, mert mindent tőlük telhetőt megtettek a siker érdekében. Lelkes, fegyelmezett és pontos játékkal nyertünk egy jó iramú mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában