Vízilabda

2024.04.09. 16:00

Kiélezett csatában tartotta otthon a pontokat a Ceglédi VSE

Zsinórban hatodik mérkőzését – ezúttal szoros csatában – is megnyerte a Cegléd OB I/B-s csapata a hétvégén, győzelmével pedig őrzi harmadik helyét a tabellán. A szenvedő fél ezúttal a Fehérvár Vízilabda Sport gárdája volt.

Jegesi László

A dobogó alsó fokát elfoglaló Ceglédi VSE az alsóházban vitézkedő fehérvári együttes fogadta az OB I/B. 20. fordulójában.

Water,Polo,Action,In,A,Swimming,Pool
Fotó: Shutterstock / Forrás:  Illusztráció

Ceglédi VSE–Fehérvar Vízilabda Sport 10–9 (2–1, 3–2, 4–4, 1–2)

Cegléd, 80 néző, vezette: Csák Marcell, Horváth József

Cegléd: HÖRÖMPŐ – Zeman 1, BALLA D. 3, Kovács M. 1, Bukta, Nagy R. 1, Turcsányi. Csere: Magyar B. 2, CZIGÁNY 2, Reményi, Szirmai, Pataki, SÜVEGES. Edző: Sűrű Dezső.

Gól – akcióból: 15/4, ill. 15/5.
Gól – büntetőből: –, ill. 1/1.
Gól – centerből: 6/2, ill –.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 4/2.

Ősszel az odavágón a Cegléd gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát, ezúttal viszont két gólnál többel egyszer sem sikerült meglógniuk ellenfelüktől a hazaiaknak. Kovács Milán akcióból talált be elsőként, de hamarjában egyenlített a Fehérvár, sőt a második negyedben 3–1 után is befogta a vasutasokat a vendég gárda (3–3). Ennek a felvonásnak a hajrája végül a pályaválasztónak sikerült jobban és egy percen belül kétszer is meglepték játékosaik a fehérvári hálóőrt (5–3).

A második félidő elején harminc másodperc alatt azonban egy akció, majd megúszásgól jóvoltából gyorsan eltűnt a különbség (5–5). Erre megint jól reagált a CVSE és a negyed végére sikerült megtartania a korábbi játékrészben kialakított előnyét (9–7), de három találatra egyszer sem sikerült elhúzniuk, mert rendre kimaradtak a ziccerek. A befejező etapban sokadszor is egyenlített a Fejér vármegyei gárda. A győztes gólt végül Czigány Károly jegyezte szabaddobásból (10–9), ami után még izgalmas pillanatok alakultak ki mindkét kapu előtt, de az eredmény már nem változott.

Sűrű Dezső: – Egy nagyon jól játszó fehérvári csapatot sikerült legyőznünk. A vége izgalmasra sikeredett, de kulcsjátékosaink higgadtsága ezúttal is három ponthoz segítette csapatunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában