Labdarúgás

2024.04.14. 20:06

Csak döntetlenre futotta a Tiszafüred erejéből

Ellentétes félidőket hozott a Tiszafüred és a Senyő összecsapása.

Jegesi László

Több fontos mérkőzést is vívott már tavasszal a Facultas legénysége, váltakozó sikerrel, a sényői találkozó tűnt azonban mind közül a legjelentősebbnek. Esetleges győzelmével ugyanis egy pontra megközelítette volna ellenfelét a Tiszafüred, vagyis a már biztos bennmaradást jelentő helyezést.

Facultas-Tiszafüredi VSE
Egy pontra futotta a Tiszafüred erejéből
Fotó: Pesti József / Forrás: Archív

Sényő FC Selyem-ber–Facultas-Tiszafüredi VSE 0–0

Sényő, 300 néző, vezette: Hajdú Dávid (Szabó F., Vilmányi)

Tiszafüred: TAJTI – Bernáth, ARANYOS, Kovalecz (Iharos, 74.) – Barzsó (Antics, 83.), Bertók, MÁCSAI, ENGEL  (Ballók B., 78.) – Gránicz (Tamás Sz., 74.), Kalmár F., Pataki V. (Nagy Zs., 74.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Jól kezdett a Tiszafüred, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele – Kalmár Ferenc révén helyzetet is alakított ki még a mérkőzés elején. A hazai csapat is aktivizálta magát a folytatásban, de Tajti Bence könnyedén hatástalanította helyzetüket. Félóra múltán büntetőhöz jutott a Sényő, de a Facultas kapusa bravúrral hárította Kapacina Valér tizenegyesét. Az első félidőt a vendégek tartották kezükben, de a hajrában a kapujuk előtt is adódott lehetősége a Sényőnek a gólszerzésre, végül döntetlen állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben érthetetlen módon nem kezdeményezett már annyit Dorcsák Zoltán együttese, a labdakihozatal sem működött. Átvette az irányítást a pályaválasztó, de mezőnyfölényüket ők sem tudták gólra váltani.

Dorcsák Zoltán: – Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés, amelyben a második csalódást okozott számunkra. Ennek alapján nem is érdemeltünk többet a döntetlennél, sőt, kapusunknak sokat köszönhetünk, mert kiválóan védett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában