Labdarúgás

2024.04.14. 18:59

A Martfűi LSE fordulatos mérkőzésen maradt alul – galériával

A legutóbbi négy forduló gyengébb eredményei után újfent felsejlett Martfűn a kiesés réme. A rivális Szeged és a Kecskemét délelőtti matinén elszenvedett vereségei jól jöttek Koncz Zsolt csapatának, de a Martfűi LSE a Körösladány elleni sikerrel is szerette volna biztosabbá tenni pozícióját a bennmaradásért vívott küzdelemben.

Jegesi László

Nem sikerült azonban a bravúr a Martfűi LSE-nek.

Martfűi LSE, labdarúgás, NB III
Vincze Patrikék (labdával) folytatták rossz sorozatukat az NB III-ban, ezúttal fordulatos mérkőzésen maradt alul a Martfűi LSE
Fotó: Nagy Balázs

NB III., Dél-Keleti csoport

Martfűi LSE–Körösladányi MSK 3–4 (3–2)

Martfű, 400 néző, vezette: Tóth Tamás (Molnár A., Kovács Z.)

Martfű: Ladányi – Draskóczi, Mlinárcsik, Asztalos, Kasik (Vadas 59.) – Sindel (Izsold 72.), Balla (Lukács 84.), Vincze (Kinyig 84.), Ficsor (Szabó T. 72.), Pintér – Kriska. Edző: Koncz Zsolt.

Gólszerzők: Kriska (12., 22. – az elsőt tizenegyesből), Pintér V. (40.), ill. Rajsli (27. – tizenegyesből), Malkócs (36., 66.), Csicsely (68.).

Betegség, sérülés és eltiltás sem akadályozta ezúttal a hazaiakat céljuk megvalósításában. Győzelmi szándékuk az első perctől világosan kirajzolódott, hiszen egyből támadólag léptek fel játékosaik. A bajnokság harmadik helyére pályázó Körösladány kicsit meg is lepődött az agresszíven fellépő Martfű futballján, akik az agilis Pintér Viktor jóvoltából már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést. A mozgékony középpályás büntetőt harcolt ki, amit Kriska Norbert értékesített (1–0).

Támadásban maradt a tiszazugi együttes, és a következő percekben újabb két lehetőséget is teremtett, de nem tudta növelni előnyét. Változatos volt a meccs, de mielőtt a vendégek igazán magukra találhattak volna, Kriskát ugratták ki közepén, és az egyedül kapura törő gólerős támadó nem hibázta el a ziccert (2–0). A második bekapott gól felpaprikázta a Békés vármegyei gárdát, és hamar szépíteni tudott, igaz, egy erősen véleményes tizenegyes után (2–1). A mezőnyben zajlott a játék, amikor kissé váratlanul egy távoli, védhetőnek tűnő lövésből egyenlített az ellenfél (2–2). A rendkívül eseménydús találkozó első félideje azonban még nem ért véget, egy szép támadás után Sindel Roland középre lőtt labdáját Pintér Viktor értékesített közelről, biztos lábbal (3–2).

Fordulás után átvette a kezdeményezést a vendég együttes, a területet átadó pályaválasztó egyértelműen kontrákra rendezkedett be. A játékrész első negyedórájában nem tudta megtartani a labdát a Martfű, közel állt az egyenlítéshez a tabella harmadik helyezettje. Erőfeszítéseiket végül a félidő közepén koronázta siker, majd egy perc elteltével cserejátékosaik a vezető gólt is összehozták (3–4). Fordult a kocka, ismét átvette az irányítást a házigazda, azonban ezúttal már az eredmény után futott. Koncz Zsolt cserékkel igyekezett frissíteni, de csak távoli lövésekig és szögletekig jutott el csapata a hajrában, így a Körösladány elvitte a három pontot Martfűről.

Koncz Zsolt: – Kétgólos előnyt szórtunk el hazai pályán úgy, hogy legalább három találatot mi ajándékoztunk az ellenfélnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában