Labdarúgás

2024.04.14. 08:00

NB III-as csapatainknak jó esélyük van a felzárkózásra

A legutóbbi fordulóban csak a Szolnoki MÁV nyert, ezúttal viszont jó esélye van vármegyebeli riválisainak is a győzelemre. Az Észak-Keleti csoportban a Tiszafüred három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát szeretné folytatni, a Karcag pedig végre nyerne a sereghajtó Gyöngyös ellen. Dél-Keleten a Martfű négy hete tartó böjtjét a bronzéremre hajtó Körösladány ellen szakítaná meg, a Szolnokot pedig a Pénzügyőr elleni sikerrel a látótávolságon belülre került harmadik hely is inspirálhatja.

Jegesi László

A Martfűn kívül alsóházi együttesekkel találkoznak NB III.-as csapataink.

NB III, Szolnoki MÁV, labdarúgás
A Pénzügyőr otthonában folytatná jó sorozatát a Szolnoki MÁV az NB III-ban
Forrás: MW Archív

NB III., Észak-Keleti csoport

Sényő FC (12.)–Tiszafüredi VSE (14.)

Két győzelem után a DEAC elleni egy pontnak is örültek a Tisza-tó partján, mert egymás utáni harmadik meccsén is veretlen maradt Dorcsák Zoltán együttese. Hátrányból mentették döntetlenre a találkozót, ami pedig a csapatért és egymásért való küzdeni tudásról is árulkodik. Ebben a szellemben kell folytatni Sényőn is, ahol egy újabb győzelemmel egy pontra közelítenék meg hétvégi ellenfelüket. Persze ezért is meg kell majd harcolni, hiszen a szabolcsiak közvetlen riválisaik ellen kapják össze magukat leginkább a tavaszi szezonban, Hatvanban és Gyöngyösön is simán nyerni tudtak. A Tiszafüred csapatában Marko Iharos továbbra sem játszhat, Gránicz Patrik és Kalmár Ferenc kisebb sérülései azonban hétvégére rendbe jöhetnek.

Karcagi SE (9.)–Gyöngyösi AK (16.)

Továbbra is döcög a nagykunsági gépezet, tavasszal mindössze az első mérkőzést sikerült megnyernie a Karcagnak. Az ezután következő öt mérkőzésből négyet is elveszített a csapat úgy, hogy még gólt sem lőtt ezeken a találkozókon, igaz, valamennyi ellenfele a tabella első feléből került ki. Ez sem mentség azonban a sikertelenségre, a szakmai vezetés elsősorban a kihagyott helyzetekkel, valamint a koncentráció hiányával magyarázza az eredménytelenséget. A Gyöngyös ellen jó alkalom kínálkozik az önbizalom helyreállítására, az önbecsülés visszaszerzésére. Ellenfelük a tavaszi első fordulóban Egerben szerzett egy pontot, azóta csak vereségek vannak a számlájukon. Caba Gabriel fejsérülése továbbra sem gyógyult meg, a többiek viszont harcra készek.

NB III., Dél-Keleti csoport

Martfűi LSE (10.)–Körösladányi MSK (3.)

Az első két tavaszi győzelem óta pontínségben szenved a Martfű. Játékára nem lehetett panasz eddig, az ESMTK elleni döntetlen pedig a bravúr kategóriájába tartozott. Az eredmények azonban mostanában nem jönnek, és a Szeged II. ellen remélt siker is elmaradt. Sőt, az év eddigi leggyengébb produkciójával rukkolt elő legutóbb a tiszazugi együttes, ami némiképp meglepetésként hatott korábbi teljesítményük alapján. A jelenlegi harmadik helyezett ellen javíthatnak Balla Zalánék, amire azért van esély, hiszen a Körösladány meglehetősen gyenge idényt fut, csupán kiesőjelölt csapatokat tudott legyőzni tavasszal. Mindenki a fedélzeten az újoncnál, ami növelheti Koncz Zsolt csapatának esélyeit.

Pénzügyőr SE (11.)–Szolnoki MÁV FC (6.)

Közönségszórakoztató, rengeteg helyzettel és sok góllal tarkított mérkőzést játszott a Szolnok a BKV Előre ellen (4–1) az előző héten. A forma tehát üdvözítő és szinte állandó, a célok viszont változtak. A korábbi, bennmaradásért indított küzdelmet felváltotta az előkelőbb pozíciókért való harc , ugyanis a harmadik helytől is mindössze öt pont választja el a MÁV-ot. Mostani ellenfele nincs túl jó passzban, tavasszal négy vereség mellett mindössze két döntetlen a mérlege, így visszaesett a tizenegyedik pozícióba. A számok alapján a mérkőzés egyértelmű esélyese Horváth Csaba gárdája, a tréner ennek ellenére nehéz mérkőzésre számít. Antal Gábor egy mérkőzésről szóló eltiltást kapott, így továbbra is Tisza Kálmán az egyik középső védő.

Valamennyi csapat vasárnap 16 órakor kezdi mérkőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában