Labdarúgás

2024.04.07. 18:25

Közönségszórakoztató játékkal és remekbe szabott gólokkal nyert a Szolnoki MÁV – galériával

Stílusosan futballozó, tavaszi mérkőzéseit tekintve még pontveszteség nélkül álló ellenfél várt a Szolnoki MÁV legénységére vasárnap délután.

Jegesi László

Újabb magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Szolnoki MÁV hazai pályán

Fotó: Kiss János

Közvetlen riválisát fogadta a Szolnoki MÁV vasárnap. A BKV Előre mindössze három ponttal előzte a Tisza-partiakat a meccs előtt, így győzelem esetén behozhatta a budapestieket Horváth Csaba gárdája

NB III. Dél-Keleti csoport, 23. forduló

Szolnoki MÁV FCBKV Előre 41 (20)

Szolnok, 700 néző, vezette: Juhász Dávid (Halmai, Volentics)

Szolnok: CSÁKI Sitku (Kardos, 74.), Kópis (Dudok, 86.), SZABÓ R., Antal G. Demeter (Fazekas M. 86.), TISZA, PELLES DÓSA, ANNUS, Iván M (Barna V., 70.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Iván M. (25.), Annus (37., 53., 83.), ill. Balogh M. (71.)

A szép idő a szokásosnál több nézőt csalogatott ki ezúttal a Tiszaligeti Stadionba. De nemcsak a szinte már nyárias levegő, a Szolnok remek tavaszi szereplése is lehetett az oka annak, hogy ilyen sokan látogattak ki a mérkőzésre. A hazaiaknál Kardos Norbert ugyan elkezdte már az edzéseket, de még nincs játékra kész állapotban, így a kispadra ült le. A hiányzók listájára viszont felkerült Lengyel Béla sárga lapos eltiltása okán. Demeter Viktor helyettesítette őt ezúttal, a fiatal Dósa Zsombor a jobb szélen kapott lehetőséget.

Kissé bizonytalanul kezdett a Szolnok, egy korai sárga lap és egy vendég ziccer jelezte, hogy ezt a találkozót is felkészülten várta a tavasszal még százszázalékos BKV Előre. Lassan ocsúdott csak a hazai gárda, távoli lövéssel, majd egy nagy helyzettel hozták lázba közönségüket. A következő percek mezőnyjátékkal teltek, a csapatok már jobban vigyáztak a kapujukra. A leginkább kontrákra építő fővárosiak a huszonnegyedik percben jelentettek újra veszélyt a túloldalon, de Csáki Kálmán remekül tisztázott. Nem úgy mint kapustársa, aki Iván Milán bal lábas lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult (1–0). A hazai támadó nemsokára növelhette volna az előnyt, de nagy helyzetben másodszor már hibázott. Fölényben játszott ugyan a pályaválasztó, de a BKV megugrásai nem hagyták tétlenkedni a MÁV védelmét sem. Némiképp váratlanul érkezett Annus Árpád találata, aki egy védelmi megingást kihasználva növelte kettőre csapata előnyét (2–0).

A második félidő vendég lehetőségekkel kezdődött, Csákinak két alkalommal is közbe kellett avatkoznia. Egyértelmű volt, hogy a közlekedésiek még korántsem tekintették befejezettnek a meccset. Nem úgy Annus, aki szépségdíjas második találatával növelte tovább a Szolnok győzelmi esélyeit (3–0). Lüktetett a játék, a szurkolók pedig élvezték a mérkőzést. A vendégek mindent elkövettek, hogy kozmetikázzanak az eredményen, de kapusokkal az élen sokáig tartotta a frontot a Tisza-parti legénység. Egészen a hetvenedik, amikor a Szolnokról elszármazott Balogh Máté szépített (3–1). Átvette a játék irányítását a vendég gárda, most már Horváth Csaba fiai kontráztak. Kapufa, tűzijáték a hazai kapu előtt, mégis Annus talált be harmadszor – egyedül tört kapura, majd gyönyörű emeléssel ejtette át a BKV hálóőrét, beállítva egyszersmind a végeredményt (4–1).

Horváth Csaba: – Mind a két csapat nyíltan felvállalta a támadó játékot, ebből pedig egy jó mérkőzés kerekedett ki. A sok helyzetet hozó találkozóból mi jöttünk ki jobban. Gratulálok a csapatnak!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában