Labdarúgás

2024.04.07. 07:00

NB III-as csapataink tovább javítanának

Nem mutat rossz képet csapataink tavaszi formája, bár eredményességgel ez nem minden esetben párosul. Az NB III. Észak-Keleti csoportban a Tiszafüred utolsó két meccsén aratott győzelmeivel visszakapta a reményt tagsága meghosszabbítására, a Karcag viszont csak magát okolhatja az elmaradt sikerekért. A Dél-Keletiben a Szolnoknak már a harmadik hely sem elérhetetlen, a Martfű pedig hiába szerzett csak egy pontot utóbbi három meccsén, játéka továbbra is biztató.

Jegesi László

A Szolnok és a Tiszafüred otthon, a Karcag és a Martfű idegenben lép pályára az NB III-ban.

NB III, Martfűi LSE, labdarúgás
Draskóczi Péterék (feketében) visszatérnének hétvégén a győztesek útjára az NB III-ban
Fotó: Mészáros János

NB III. Észak-Keleti csoport

Tiszafüredi VSE (15.)–DEAC (5.)

Mi sem természetesebb, a Tiszafüred szeretné a hétvégén megszerezni zsinórban harmadik győzelmét. Két fordulóval ezelőtt a REAC ellen hátrányból fordított a Dorcsák-legénység, múlt vasárnap pedig a listavezető Kisvárda II. otthonából hozta el nagy küzdelemben a három pontot. A DEAC elleni párharc sem ígérkezik könnyű menetnek, bár a jó tavaszt futó debreceni gárdával szemben általában jól megy a Facultasnak, ősszel is nyert ellene. Az önbizalommal nem lehet probléma, már „csak” a legutóbbi találkozó első félidejének jó játékát és a második felvonás nagy akarását kellene ezúttal is a pályára varázsolniuk a tiszafüredi játékosoknak. Kalmár Ferenc szerepvállalása még bizonytalan, társai viszont játékra készek.

FC Tiszaújváros (7.)–Karcagi SE (9.)

A tavasszal elszenvedett három vereségét a mezőny első négy hely valamelyikén tanyázó ellenféllel szemben szenvedte el a Karcag. A Cigánd ellen nem volt sansza Varga Attila csapatának, a másik kettőn azonban volt esély a pontszerzésre, ezeken a nagykunságiak magukat okolhatják elsősorban az eredmények elmaradásáért. A Tiszaújváros kemény ellenfélnek ígérkezik, tavasszal a tabellát vezető Putnokot is legyőzte hazai pályán és volt több kiugró sikere a bajnokság során. Ráférne már egy idegenbeli győzelem a Karcagra, ami egyben azt is jelentené, hogy közelebb kerülne a mezőny első feléhez. Erdei Martin és Caba Gábriel biztosan nem lép pályára, Vona Ferenc és Csala Tibor talán már leülhet a kispadra.

NB III. Dél-Keleti csoport

Szeged-Csanád GA. II. (14.)–Martűi LSE (10.)

Bár a Szeged második gárdája csak a tizenötödik a tabellán, szoros mérkőzései arra engednek következtetni, hogy a csapat még nem adta fel a kiesés elleni harcot. A Martfű ősszel hazai pályán egy góllal legyőzte vetélytársát, ezzel az eredménnyel minden bizonnyal kiegyeznének ezúttal is a klubnál, főként annak fényében, hogy utolsó három találkozóján mindössze egy pontot gyűjtött a tiszazugi együttes. Szegedre azonban a siker reményében utaznak, nem is lehet más a céljuk, mint a győzelem. A tavaszi mérkőzéseik gólkülönbsége pozitív, a kapott találataik felét azonban pontrúgásokból szerezték ellenfeleik. Az eltiltott játékosok visszatérnek, teljes keret áll tehát a tréner, Koncz Zsolt rendelkezésére.

Szolnoki MÁV FC (6.)–BKV Előre (5.)

Két jó formában lévő csapat mérkőzik meg egymással vasárnap délután Szolnokon. A Tisza-partiak egy kivételével valamennyi tavaszi mérkőzésüket megnyerték. A játék azért néha akadozik, de a magabiztos győzelmeik arról tanúskodnak, hogy már otthonosan mozognak ebben az osztályban. A Körösladány botlásainak is köszönhetően a harmadik hely sem tűnik elérhetetlennek a bajnokság végére, mindössze öt pont választja el Horváth Csaba együttesét ettől a pozíciótól. Kardos Norbert egyre közelebb van a teljes felépüléshez, Lengyel Béla viszont biztosan nem játszik sárga lapos eltiltása okán. Ellenfelük százszázalékos idei mérleggel bír, igaz, hogy összes eddigi riválisa a tabella alsó régiójából került ki.

A Martfű kivételével (11 óra) a többi csapatunk vasárnap 16 órakor kezdi mérkőzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában