Labdarúgás

2024.04.21. 19:37

Az ESMTK skalpját is begyűjtötte a Szolnoki MÁV – galériával

A második helyezett ESMTK skalpját is begyűjtve, folytatta tavaszi menetelését a Szolnoki MÁV csapata.

Jegesi László

Eredményeik alapján mindkét csapat kiváló formában várta kettejük találkozóját, a Szolnoki MÁV neve mellett sikerein túl mindössze egy vereség szerepelt, míg vendégeik ugyanannyi győzelem mellett csak egy döntetlen árválkodott tavasszal. Nem csoda, hogy a szokottnál több néző volt ezúttal kíváncsi a mérkőzésre.

Szolnoki MÁV, NB III., labdarúgás, győzelem
Továbbmenetel a Szolnoki MÁV az NB III.-ban
Fotó: Mészáros János


NB III., Dél-Keleti csoport, 25. forduló

Szolnoki MÁV FC–ESMTK 3–0 (2–0)

Szolnok, Tiszaligeti stadion 700 néző, vezette: Németh Gergely (Németh B., Varga L.)

Szolnok: CSÁKI -  Sitku (Dudok 79.), Tisza, SZABÓ R., KÓPIS - LENGYEL B., PELLES (Demeter 79.), Dósa Zs. (Fazekas M. 62.) - Antal (Barna 79.), ANNUS, Iván M. (Kardos 69.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Tagai (25. – öngól), Annus (42., 51.)

A második és az ötödik helyezett találkozója tapogatózó játékkal indult, egyik csapat sem kockáztatott, így a kapuk tizenöt percig egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első lehetőség Iván Milán előtt adódott, akinek egy szép támadás után leadott lövésébe léptek bele a védők. Az ESMTK is egyre feljebb merészkedett a folytatásban, de biztonságos védekezését egy pillanatra sem adta fel. A Szolnok kereste a réseket, a hibapontot ellenfele hátsó alakzatában, amelyet meg is talált, igaz, kellett ehhez egy kis segítség is a vendégek részéről – Pelles Patrik bal oldali beadását a védő Tagai András továbbította saját kapujába (1–0). A vezetés megszerzése után sem ültek rá az eredményre Lengyel Béláék, támadásban maradt a csapat – a fővárosiak csak szórványos ellentámadásokra voltak képesek. Az újabb helyzetet Annus Árpád hagyta ki, egy szép labda átvétel után lőtt mellé, labdájába azonban egy ellenfél is beleért. Az ezt követő szögletből már nem hibázott a center, Pelles beadását biztos lábbal értékesítette  a szünet előtt(2–0).

A fordulás után azonnal egy ziccerrel indítottak a pesterzsébetiek, ám támadójuk elhibázta a lehetőséget. Nem úgy a Tisza-partiak gólfelelőse Annus, aki a következő helyzetéből is eredményes volt. A bal oldalon kapott labdát, befelé cselezett, majd szép mozdulattal kilőtte a hosszú sarkot (3–0). A vendég gárda nagy hátrányban bátrabban kezdett támadni, és talán egy büntető elmaradását is számon kérhette volna a játékvezetőtől. Az ellentámadásból viszont kis híján tovább növelte előnyét a MÁV – Pelles közeli pattintását azonban védte a vendégek hálóőre. Ezt követően paprikásabb lett a hangulat a pályán, a Németh Gergely játékvezető sárga lapokkal igyekezett megfékezni az indulatokat. A találkozó hajrájában Horváth Csaba hármas cserével próbálta frissíteni fiait. Eredményesen tette ezt, hiszen az előny tartására berendezkedett csapata sikerrel őrizte azt és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a MÁV.

Horváth Csaba: – Nagyszerű mérkőzésen egy kiváló csapatot sikerült a vártnál nagyobb különbséggel két vállra fektetnünk, amihez gratulálok a fiúknak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában