Kosárlabda

2024.04.13. 07:00

Kezdődik a rájátszás: rövid időn belül harmadjára is legyőzné a Pécset a Szolnoki Olajbányász

Hétvégén kezdődik a NB I-es bajnokság rájátszása. Az alapszakaszt a harmadik helyen záró Szolnoki Olajbányász a negyeddöntőben a hatodik Pécset kapta ellenfeléül. Oliver Vidin együttese először szombaton 18 órakor fogadja majd a baranyaiakat.

Kovács Levente

Múlt vasárnap még kupagyőzelmet ünnepelhetett a Szolnoki Olajbányász, szombaton viszont már a rájátszás negyeddöntőjében lép pályára az NKA Pécs ellen.

Lukács Norbert, Szolnoki Olajbányász, NKA Universitas Pécs
Lukács Norbert (labdával) szerint semlegesíteni kell a Pécs légiósait a Szolnoki Olajbányász sikeréhez
Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

A baranyaiakkal az utóbbi időben többször is találkoztak a piros-feketék, előbb március végén az alapszakaszban, majd múlt héten a Magyar Kupa elődöntőjében. Oliver Vidin csapata mindkét mérkőzést megnyerte, a bajnokságban szorosan alakult a találkozó, a kupában viszont magabiztos, 17 pontos sikert arattak a Tisza-partiak.

Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs

Szombat, 18.00

Vélhetően utóbbit szeretnék inkább megismételni Lukács Norberték, de azzal sem lennének elégedetlenek, ha szoros meccsen győznének végül. Egy sikerrel megalapozhatná ugyanis az Olajbányász a párharc alakulását, és nem elképzelhetetlen, hogy három meccs alatt lezárja a viadalt. Ehhez viszont az első lépést a Tiszaligetben kell megtennie a csapatnak, amely nem lesz olyan egyszerű feladat, hiszen a Pécs képes az utolsó másodpercig küzdeni, így nem szabad lankadnia a szolnokiak figyelmének egy percre se.

– Az utóbbi időben többször is játszottunk a Péccsel, emiatt várhatóan valami mással készülnek játékban és szeretnének meglepni minket, pláne, hogy a legutóbbi két meccsen mi nyertünk – nyilatkozta hírportálunknak Lukács Norbert. – Kemény párharcra számítok, szeretnénk természetesen minél előbb lezárni a párharcot, akár  három mérkőzés alatt. Fontos, hogy kikapcsoljuk a Pécs alapembereit, nagyon jó légiósaik vannak, őket kell semlegesítenünk elsősorban, akkor jó esélyünk lehet győzni. Kemény agresszív védekezésre lesz majd szükségünk, kevés hibával és eladott labdával kell játszanunk, illetve ami még nagyon fontos, hogy a palánk alatt élesek legyünk és ne engedjük a Pécset támadólepattanózni.

A Pécs elleni párharc menetrendje:

Április 13.: NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs, 18.00 (első mérkőzés). Április 16.: NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász, 18.00 (második mérkőzés). Április 19.: NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs, 18.00 (harmadik mérkőzés). Április 22.: NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász, 18.00 (negyedik mérkőzés – amennyiben szükséges). Április 24.: NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs, 18.00 (ötödik mérkőzés – amennyiben szükséges).

További párharcok: Szombat: ZTE–DEAC, 16.30 (tv: M4 Sport), Alba Fehérvár–Sopron, 17.00, Falco KC–Bp. Honvéd, 18.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában