Elszabadultak az indulatok

2024.04.16. 17:25

Óriási verekedésbe torkollott a berényiek bajnoki döntője, csak úgy röpködtek a pofonok a pályán – videóval

Nem mindennapi végjátékkal fejeződött be a Lehel HC bajnoki szezonja a jégkorongbajnokság másodosztályában, az Andersen Ligában. Az egyik fél három győzelméig tartó, Győr elleni döntő párharc utolsó összecsapásán egy tömegverekedés után félbeszakadt a mérkőzés, mivel a kiállítások következtében a berényiek létszáma a megengedett minimum alá csökkent. Így a játékvezetők a 34. percben, 5–1-es győri vezetésnél lefújták a találkozót, ezzel pedig a vendéglátók megszerezték harmadik sikerüket, és vele együtt a bajnoki címet is.

Kiss Ádám

A jászberényi Lehel HC, valamint a két szezonnal ezelőtt még első ligás Győr összecsapását hozta a döntő a hazai jégkorongbajnokság másodosztályának számító Andersen Ligában. A két csapat kiemelkedett az idényben, az alapszakaszt egyaránt 50–50 ponttal zárták a tabella élén. A végső sikerhez három győzelmet kellett szerezni a fináléban, melynek első mérkőzését Győrben rendezték. A találkozó a vendéglátók 8–0-s sikerével ért véget, azonban Rusznyák Szilárd vezetőedző csapata a második körben hazai pályán javíthatott volna, ám szoros mérkőzésen, 4–4-es rendes játékidő után egy hosszabbításban szerzett góllal maradtak alul, így összesítésben már 2–0 volt a győriek előnye a harmadik összecsapás előtt.

Szoktlan módon ért vége a fehér mezes Lehel HC bajnoki szezonja az Andersen Ligában
Forrás: Részlet a Magyar Jégkorong Szövetség videójából

UNI Győr ETO HC–Lehel HC 5–1 (4–1, 1–0) –félbeszakadt

Győr, 638 néző. V.: Gebei, Tóth R.

Lehel HC: Eőry – Evdokimov, Gere, Görbe, Fedorin, Tiurikov 1, Borbát (1), Nyika, Karda, Hordós, Popov, Szabó I., Gáspár B., Sárközi. Vezetőedző: Rusznyák Szilárd.

A párharc utolsó felvonását ismét a Nemak Jégcsarnokban rendezték, amelyen a jászberényi Tyurikov Danyil szerezte az első találatot. Három perccel később azonban érkezett az egyenlítés, majd a Győr fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, ezzel együtt pedig a vezetést is, az első harmad végére már 4–1-et mutatott az eredményjelző. A második húsz perc derekán Almási Márk belőtte az ötödik győri gólt, ekkor szabadultak el az indulatok, amely egy palánk melletti tumultus utáni tömegverekedéshez vezetett.

– A magyar jégen ez nem megszokott dolog, ennek ellenére benne van a meccsben, azonban a jövőben nem szeretnénk ilyen jeleneteket látni – kommentálta hírportálunknak az eseményt Rusznyák Szilárd, a jászberényiek vezetőedzője. – Az egész találkozón lehetett érezni az óriási feszültséget a játékosok között. A Győrnek mi voltunk az egyetlen kihívója a szezonban, számukra is presztízskérdés volt a párharc kimenetele.

Végül öt-öt játékost állítottak ki mindkét csapatból, emiatt a Lehel létszáma a megengedett minimum alá csökkent, így a játékvezetők 5–1-nél lefújták a találkozót. Ha szokatlan körülmények között is, de ezzel megszerezte harmadik győzelmét a Győr, így Odnoga Mátyás csapata emelhette a magasba a bajnoki címért járó trófeát.

– Nem voltak boldogok a játékosok a lefújás után, de kaptak pár nap pihenőt – értékelte a döntő meccset a jászberényiek vezetőedzője. – Sajnálom, hogy így lett vége a meccsnek, de rövid lett a padunk a szezon végére. Biztos vagyok benne, hogy idővel az ezüst is szépen csillog majd.

A verekedés 1:42:05-től látható az alábbi videóban:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában