LABDARÚGÁS

2018.04.03. 10:19

Az első bekapott góltól szétesett a Jánoshida

Ha valaki csak az eredményből indul ki, abból azt szűrheti le, hogy egyoldalú találkozót vívott a két dobogós helyen álló csapat. Pedig még véletlenül sem.

Pabar Gyula

Egészen a 62. percig egyenlő erők küzdelmének lehettünk szemtanúi, amikor is nem várt fordulat állt be a meccsbe. A jobb szélen megiramodó árokszállási játékos jó ütemben tekert a tizenhatoson belülre, ahol Litkei Barna senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapu bal oldalába, 1–0.

Egy percre rá, hasonló szituációnak igyekeztek elejét venni a hidai bekkek, de a végeredményt tekintve nem jártak jobban. Merthogy Nagy Ferenc bő harmincöt méterről elvégzett szabadrúgásába Litkei tudott belecsúsztatni, a labda a nedves füvön irányt változtatott, majd a jobb felsőben kötött ki, 2–0.

De ezzel még nem volt vége, egy hazagurítást követően Tóth Zoltán belebonyolódott a cselébe, a csereként beálló Bóta Márton pedig köszönte az ajándékot, és az üres kapuba gurított, 3–0.

A harmadik bekapott gól kijózanítólag hatott a vendégekre, mert ezután átvették a játék irányítását. Több helyzetig is eljutottak, de vagy Papp Tamás védett bravúrosan, vagy az asszisztens emelte magasba a zászlaját, mondván a beinduló Németh Tamás lesre futott, akinek egy gólját emiatt érvénytelenítették is – hogy jogosan vagy sem, arról lehetne vitatkozni.

A lényeg azonban, hogy betalálniuk nem sikerült, az árokszállásiak pedig mintegy megkoronázva a teljesítményüket, negyedszer is megrezgették az ellenfél hálóját. Nagy Ferenc jobb oldali szabadrúgását követően Nagy Béla elé került a játékszer, aki egy pattanás után, tizenegy méterről, elemi erővel bombázott a léc alá, 4–0.

JVSE-ROSENBERGER–JÁNOSHIDA 4–0 (0–0)

Jászárokszállás, 200 néző. Vezette: Bodac Tamás (Peredi Tibor, Halgat János).

JÁSZÁROKSZÁLLÁS: PAPP T. – TARI (ÉRSEK, 64.), NAGY B., LITKEI, KOTKA – CSIKÓS – CZÉH (HÁJOS, 47.), PETRÁNYI (SERES, 57.), NAGY F., SÁRI (BÓTA, 59.) – BARTÓK. Edző: Szerdahelyi Gábor.

JÁNOSHIDA: Tóth Z. – Bálint, CSERI G., Farkas I. (Urbán, 73.), Nagy A. – Keresztes, Szentes Bíró, Cseri R. (Eszes M., 86.), Varga M. – Eszes E., Németh T. Edző: Ábel Péter.

GÓLSZERZŐK: Litkei 2 (62., 63.), Bóta (67.), Nagy B. (86.).

KIÁLLÍTVA: Keresztes (81. – második sárga lappal).

SZERDAHELYI GÁBOR: – Boldog vagyok, hogy a múlt heti, csalódást keltő eredmény után egy ilyen nagyszerű győzelemmel tudtunk kirukkolni.

ÁBEL PÉTER: – A taktikát nem tartottuk be, és még fegyelmezetlenek is voltunk. Igazából a harmadik bekapott gól után kezdtünk el futballozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában