CIBAKHÁZA

2017.07.15. 08:20

Ha látta Csibészt, segítsen visszajuttatni az otthonába!

Egy hónapja tűnt el az ­utcán kóborló Csibész Cibakházáról, azóta – bár égre-­földre­ keresik a gazdái – sehol­ nem találják. A Boros család­ és a helyi közterület-­felügyelő szerint a kutyát egy állatvédelmi alapítvány fogta be, de hiába mentek érte, az alapítvány telephelyén nem tudnak róla.

Molnár- Révész Erika

Csibész a család kedvence volt, nagyon hiányzik mindenkinek

Forrás: Beküldött fotó

– Egy hónapja mindenhol keresem Csibészt... – kezdi szomorúan történetét a háromgyermekes cibakházi anyuka. Boros Anita azt meséli, egy nap, miután az óvodába leadta két nagyobb gyerekét, azt látta, hogy kutyákat szednek össze az utcájukban.

– Kiderült, hogy annyi kutya­ volt a szomszédok háza előtt – legalább öt–hat is egyszerre –, hogy kihívták a településőrt, aki az állatvédelmi alapítványt riasztotta. Sejtettem hogy a kóbor kutyák között Csibész is ott van, erre később az a család is ráerősített, amelyik kihívta a település közterület felügyelőjét.

A foltos foxikeverék gyakran kiszökött, sőt, együtt ment a családdal ­mindenhová, kísérte őket az óvodába, a ­boltba, igazi családtag volt, a gyerekek kedvence.

– Elismerem, hogy nem volt Csibészben chip, ez az én hibám, vállalnám is érte a felelősséget, és természetesen chipeltetném is, ha megtalálnánk­ – mondja bűnbánóan Anita. Csakhogy a befogás óta a kutyának híre-hamva sincs.

– Telefonáltam az alapítvány vezetőjének, akinek leírtam Csibész külsejét, de azt mondta, ilyen kutyát nem vittek be Cibakházáról. Elmentem a telephelyre is, de mivel a hátsó udvarban nem tudtam körülnézni, ott sem találtam. Már nem tudom, hová forduljak, tehetetlen vagyok – mondja elkeseredve – legalább tudnám, hogy mi történt vele, már az is könnyebb érzés lenne...

– Emlékszem az esetre, és a foxikeverékre is – mondja honlapunknak Tőgyi János, a helyi közterület felügyelő.

Csibész a család kedvence volt, nagyon hiányzik mindenkinek
Forrás: Beküldött fotó

– Valóban én hívtam ki az állatvédelmi alapítványt június hetedikén, mert öt vagy hat kóbor kutya csoportosan garázdálkodott a környéken, köztük az említett Csibész is. Miután elkábították altatólövedékkel, az alapítvány munkatársai a többi kutyával együtt betették az autóba, és elszállították – emlékszik vissza.

Az önkormányzatnak több éve van szerződése a szóban forgó alapítvánnyal, a gyepmesteri feladatok ellátására, állatonként húszezer forint a kutyák elszállítása.

Az alapítvány elnöke ­állítja, nem vitték el a foxikeveréket, ha náluk lenne, szívesen visszaadnák.

– Az való igaz, hogy megpróbáltuk meglőni altatólövedékkel, de nem találtuk el, a kutya pedig elszaladt. Szerintem megijedt szegény, elrohant, elkeveredett, és valaki befogadhatta – tette hozzá.

Egy biztos: Csibészt nagyon várja haza a cibakházi Boros család, főleg a három pici gyereknek hiányzik borzasztóan a kis csavargó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!