ASZTALITENISZ

2017.11.09. 19:28

Asztalitenisz: ismét jól szerepeltek a volános versenyzők

Szombathelyen, a Savária Arénában rendezték meg a hagyományos Vörsas Kupát, amely az őszi szezon második felnőtt ranglistaversenye volt. A Jászkun Volán SC csapatából négy játékos állt asztalhoz.

Közülük Nagypál Márta a selejtezőcsoportjából második helyen jutott tovább Madacki Mirella (Nagykanizsa) mögött, de Veszely Klaudiát (Statisztika) megelőzve. A 16-os főtábla első körében Csáki Ritával (Orosháza) találkozott, akit jó mérkőzésen, nagy küzdelemben 4:2-re vert.

A negyeddöntőben az Erdért SE versenyzőjével, Tóth Katával találta szembe magát, és fordulatos, remek mérkőzést vívtak. 1:0-ra, majd 2:1-re Márti vezetett a játszmákat tekintve, Tóth Kata fordított 3:2-re, majd döntő szettre került sor, ami szintén szorosan alakult, és végül Szöllősi Péter tanítványa nyerte meg, ezzel bejutott a négy közé a felnőtt mezőnyben.

A későbbi győztes Peterman-Varga Tímeát (Budaörs) már nem sikerült felülmúlnia, így a parádés teljesítménye bronzérmet eredményezett a 16 éves szolnoki versenyzőnek. Párosban Göndör Fannival (Postás SE) a felnőttek között a nyolc közé jutottak, míg ifiben másodikok lettek, ifjúsági egyesben az 5. helyen zárt.

Kecskeméti Cintia felnőttben és ifjúsági korosztályban is szerzett ranglistapontokat, hiszen a csoportjában nyert egy-egy mérkőzést, míg Rónafalvi Petra csak ifiben indult, ahol nem jutott tovább kvartettjéből. Molnár István Patrikot vállsérülés hátráltatta a hétvége során, emiatt kérdéses is volt az indulása.

Ifjúsági párosban így is aranyérmet szerzett Both Olivérrel (BVSC) az oldalán. Ifi egyesben viszont nem tudott a sérülése miatt asztalhoz állni. A felnőttek mezőnyében Timafalvi Gergővel a legjobb nyolcig jutottak, egyéniben pedig a 32-es főtáblán szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!