Kék hírek

2008.04.18. 16:17

Sikersorozat: ismét eredményesen akcióztak a polgárőrök

A délelőtti órákban lakossági bejelentés érekezett Orosz Tiborhoz, a jászdózsai polgárőrség parancsnokához, hogy a Nagy Lajos út végén lévő volt szeméttelep kerítését ismeretlen személyek elkezdték lebontani.

SZOLJON

A kerítésbontók egy fehér autóval és utánfutóval akarták a zsákmányt elvinni. Orosz Tibor elmondta, hogy a jászárokszállási rendőrőrs munkatársainak kiérkezéséig a polgárőrök a lakosok segítségével körbevették a környéket, hogy a betolakodók ne tudjanak elmenekülni. A helyszínre érkező rendőrők Szebenyi Zoltán, rendőrfőhadnagy, őrsparancsnok vezetésével elfogták a tolvajokat és eljárást kezdeményeztek a négy elkövető ellen. A tettenérésig az elkövetők három tekercsnyi drótkerítést szereltek le, amelyet a polgármesteri hivatal udvarán helyeztek el. Akció közben a helyszínre érkezett Dr. Szerencsés István, polgármester, aki egyébként polgárőr is. A kedden hajnalban kezdődött sikersorozat tehát tovább folytatódott. akkor az egyik polgárőr zajt észlelt a helyi élelmiszerüzlet környékén, ahol két férfi betörést kísérelt meg. A polgárőrök megzavarták a betolakodókat, akik elmenekültek a helyszínről. A polgárőrök a jászárokszállási rendőrökkel utánuk indultak. Az egyik elkövető megsérült a betörés közben és a vércseppek vezették a rendőröket a tettesek nyomába, akiket végül Tarnaőrsön fogták el.

Szerdán délelőtt folytatódott, mikor lakossági bejelentés szerint Jászdózsa és Jászapáti határánál található tanyáról két személy kiskocsival vasat próbált elvinni. A dózsai polgárőrség parancsnoka szolgálatos munkatársait kiküldte a helyszínre, valamint értesítette a jászapáti rendőrsöt. Közösen tetten érték, a rendőrök pedig elfogták a tolvajokat.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!