Kék hírek

2008.12.16. 15:42

Eredményt hirdettek a rendőrségi rajzpályázaton

Élj biztonságban címmel hirdetett 7-10 illetve 11-14 éves korosztály számára pályázatot a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottság. A pályázatra 164 pályamű érkezett, 14 általános iskola tanulóitól. Az eredményhirdetésre kedd délután került sor a szolnoki kapitányságon.

N. G.

Mint Molnár Miklós ezredes, rendészeti igazgató, a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke köszöntőjében elmondta a bűn és balesetmegelőzés kutatása, irányítása illetve az erre való nevelés a rendőrség számára fontos feladat. A pályázat során arra voltak kiváncsiak, hogy az iskolások hogyan gondolkodnak a közlekedésbiztonságról illetve az élvezeti cikkek káros hatásairól. Az ezredes hangsúlyozta a gyerekek látják a problémákat és a lehetséges megoldásokat is. A 164 alkotás közül a nyolc legjobbat díjazták, illetve további négy diák részesült különdíjban. Egyébként érdekesség, hogy nemcsak a szolnoki rendőrkapitányság illetékességi területéről érkeztek be rajzok, hanem például Jászágóról is. A beérkezett és díjazott művek december 16-19 között a kapitányságon, illetve azután a Napsugár Ifjúsági Házban tekinthetik meg az érdeklődők. A legjobbnak ítélt alkotásokból falinaptár készül.

N. G. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!