JÁSZBERÉNY

2019.09.24. 19:00

Csúnya hazugsággal vitte el egy 92 éves ember összes pénzét

A Jászberényi Járásbíróság napokban meghozott jogerős ítéletével letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy alig húszéves fiatalembert – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Mészáros Géza

A fiatal férfi 2018. október 1-jén délelőtt Jászberényben, az utcán látta meg 92 éves áldozatát. Megszólította, és beszélgetni kezdtek. Hamar az idős úr bizalmába férkőzött. A lakásáig kísérte, majd gázszerelőnek adta ki magát, és felkéredzkedett a lakásába. Ott azt mondta az idős embernek, hogy a gázóráját le kell cserélni, ami 83 ezer forintba fog kerülni.

Gyanútlan áldozata elővette és az asztalra tette a műanyag tasakot, amiben a készpénzét tartotta. Kiment a konyhába, hogy itallal kínálja vendégét, de az nem várta meg a frissítőt, eltette az idős ember összes (140 ezer forint) pénzét, és köszönés nélkül távozott.

Ezt követően 2018. november 22-én, 23-án, 24-én, 26-án és 29-én, majd december 8-án összesen hat bolti lopást követett el. Jászberényben két szupermarketből összesen hat üveg whiskyt lopott, az egyik helyi sportboltból egy értékes melegítővel távozott, Jászapáti egyik áruházából pedig két nadrágot vitt el fizetés nélkül.

A Jászberényi Járásbíróság a fiatalembert kifosztás bűntette és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte. A határozat a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában