Baleset / Fotókkal frissítve

2020.02.17. 06:34

Három gépjármű karambolozott a 4-esen, a szolnoki elkerülő úton

A tűzoltók emelik ki a járművek beszorult vezetőit.

Fotó: Donka Ferenc

Gépjárművek ütköztek össze a 4-es főút 100-as kilométerszelvényénél, Szolnok térségében – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Mindkét vezető a kocsijába szorult, a szolnoki hivatásos tűzoltók feszítővágóval kezdték meg kiszabadításukat. A társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol teljesen lezárták az érintett útszakaszt a beavatkozás idejére.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének tájékoztatása szerint 5 óra körül történt és az elsődleges adatok szerint három gépjármű érintett a személyi sérüléssel is járó balesetben. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését, amely során Szandaszőlős felől a Tószegi út irányába terelik a forgalmat. A rendőrség kéri az arra közlekedő gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét.

FRISS 9:45:

A baleset helyszínelése befejeződött, az érintett útszakasz ismét teljes szélességében járható – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

FRISS:

Olvasóink beküldött információi szerint ketten súlyosan megsérültek, amikor két személyautó és egy kamion összeütközött. Debrecen felé haladt a kamion, amikor mögötte egy román Volkswagen meg akarta előzni, de eközben a kamion oldalának csapódott, majd frontálisan összeütközött a szemből érkező magyar Renault gépkocsival. Az ütközéstől mindkét személyautó az árokba sodródott. A benne ülő sofőröket a tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani, majd mindkettőjüket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba.

Alátámasztja ezt az információt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének hivatalos közleménye is, ami szerint egy 45 éves férfi külföldi hatósági jelzésű kistehergépkocsival közlekedett Szolnok külterületén, a 4. számú főúton, Budapest irányából Debrecen felé 2020. február 17-én 4 óra 45 perc körül.

A sofőr haladása során a menetirány szerinti balra ívelő útkanyarulatban az előtte haladó kamion előzésébe kezdett, azonban nem biztosított elsőbbséget a vele szemből érkező kistehergépkocsinak, ezért frontálisan összeütköztek, majd a két gépjármű a kamionnak csapódott, és az útárokba hajtottak. A baleset következtében a tehergépjárművek vezetői – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A Szolnoki Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozás vétség miatt folytat büntetőeljárást.

Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában