Közélet

2006.12.08. 13:19

Ünneplők gyűlnek majd össze a Szent István téren

Martfűn is felállították a város karácsonyfáját. A közel tíz méteres tűlevelűt mindenki megcsodálhatja, aki a Szent István téren jár. A fát a város egyik lakója, a Hollandiából érkező Frits Niessen ajánlotta fel, aki nagyszerű érzésként éli meg azt, hogy örömet szerezhet ezzel a többi emberbnek.

SZOLJON

Kell az összefogás

Frits Nissen számára igazán nagy örömet jelentett, hogy az ő fenyőfáját díszítik fel a városközpontban. — Az óvodások elbúcsúztatták a fát, majd ők is díszítik fel. Ez összehozza a kicsiket és nagyokat. Azt vallom, hogy legfontosabb az összefogás. Így még az ünnep is boldogabb lehet — mondja a Hollandiából Martfűre települt férfi.

Az úriember két éve él Martfűn, s feleségével úgy gondolták, ezzel ajándékozzák meg a várost. — A házaspár már nyáron jelezte, hogy szeretnék, ha idén az ő fájukat díszítenék fel a város központjában. Mindenki örömmel fogadta — mondta el Asztalosné Kocsis Enikő a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatónője.

A fát már felállították, a gyerekek által készített díszek kerülnek rá, s a városközpontban áll egészen vízkeresztig. Ott rendezik majd meg december 16-án este hat órától a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepséget, ahol ajándékműsorral kedveskednek majd a város lakóinak. — Forralt borral, teával és süteményekkel is várják a kilátogatókat. Ott közös énekléssel és gyertygyújtással ünnepeljük a karácsonyt — mondja a művelődési központ igazgatónője.

Néhány nappal később egyébként karácsonyi gálát is rendeznek a városban. December 19-én este hat órától a művészeti csoportok lépnek fel a művelődési központban. Mindezek mellett természetesen minden külön szervezet megtartja a saját ünnepségét. De úgy teljes a karácsony, ha közösen is ünnepelnek.

Ezek is érdekelhetik