Közélet

2008.08.07. 09:58

Szociális térkép készül majd Rákóczifalván

Minden önkormányzat számára fontos a szociális ellátás javítása, az érintettek számára a segítségnyújtás, a szociális ellátórendszer települési adottságokra alapozó, problémákra reagáló működtetése.

Rimóczi Ágnes

Egy szociális térkép készítésekor olyan kérdésekre várunk választ, mint: melyik az a terület, amit még inkább előnybe kellene részesíteni; milyen a településen élők családi, szociális, munkahelyi helyzete, a pályakezdők, a munkahellyel rendelkezők és a munkanélküliek aránya, iskolázottsága, jövőképe.

A kutatás keretében a „mackónapra” érkezők körében is készítünk néhány, a településmarketingben használható ,,villáminterjút” – tudtuk meg Dr. Szarvák Tibor, egyetemi docens, tanszékvezetőtől.
A szociális térkép kérdőíves felvétele augusztus 15-19 között zajlik majd. A kérdezők a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karának szociális munkás hallgatói lesznek, akik társadalomkutató terepgyakorlatukat töltik Rákóczifalván.

Célunk, hogy középtávon közel hasonló kérdőívvel elkészüljön a kistérség, tágabban a Tisza-völgy központi területeinek ,,társadalmi katasztere” – mondta Dr. Szarvák Tibor szociológus.
Egy szociális térkép azon túl, hogy jó könyvalapot biztosít a kutatóknak, megfelelő hátteret biztosít a települési helyzet felmérésére. A térkép véglegesen októberre készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!