Közélet

2008.12.18. 10:27

A közgyűlésről jelentjük: Szalay Ferenc válaszolt a képviselők kérdéseire

Többek között a Damjanich uszodáról, a játszótérfelújítási programokról, a szolnoki közlekedésről, az üresen álló Szövetség Áruházról is kérdezték Szalay Ferencet a képviselők.

MG

Füle István (MSZP) az iránt érdeklődött, hogy a Hetényi Géza kórház környékén elhasználódott utcák felújítása mikor kezdődik el. Szalay Ferenc válaszában kiemelte, hogy ütemterv szerint még az idén elkezdődik, majd a következő két évben folytatódik a város út-, utca-, járdafelújítási programja.

Csala Sándor (MDF) az Ady Endre úton régóta üresen álló Szövetség Áruház sorsáról érdeklődött. A polgármester elmondta, magántulajdonban van az épület, így csak annyit tud megtenni a városvezetése, hogy a tulajdonost ösztönzi a létesítmény hasznosítására. Ez többször megtörtént, egyelőre nem tudja sem eladni, sem kiadni az épületet.

Kerék Gyula (SZDSZ) arra volt kíváncsi, lesz-e elfogadható közlekedés Szolnokon. Szalay Ferenc kifejtette, pályázatokat nyújtott be a város közúti hidak építésére, ám a kormányzat egyelőre ezeket nem támogatja. Amígmeg nem épül egy új tiszai híd, addig ezek az állapotok várhatóak.

Vörös Ádámnak (Fidesz) és Csák Lászlónak (MSZP) pályázatok sorsa után kíváncsiskodó kérdéseire a polgármester felsorolta az idei évben elnyert támogatásokat, s megvalósítható beruházásokat. A képviselők táblázatban is megkapták a válaszokat.

Jánosiné Bene Ildikó (Fidesz) azt kérdezte, 2009-ben folytatódik-e a Kanizsa Tivadar tanuszoda városlakók számára is használatba vétele, melyre Szalay Ferenc úgy válaszolt, hogy természetesen, csupán a forrásokat kell majd megtalálni erre a hasznos célra.

Palla Béla (MSZP) kérdése a lakóházak között parkoló kamionokra vonatkozott. Erre Szabó István alpolgármester válaszolt: rendeletmódosítására van szükség, s ezt hamarosan a közgyűlés elé terjesztik.

Bagdi Sándorné (Fidesz) arról érdeklődött, hogy hol tart most a játszótérfelújítási, - építési program. Erre reagálva a polgármester elmondta, két hónappal ezelőtt elkezdődött ez a program, jelenleg is zajlik, s a későbbiekben az időjárás függvényében folytatódni fog, egészen a 2010. év közepéig.

Szegedi Károly (MSZP) a Damjanich uszoda eladásáról, a leendő beruházás körülményeiről fagatta Szalay Ferencet. A polgármesteri válaszból kiderült, a frakciók véleményét is kikéri, mi legyen a teendő akkor, ha az önkormányzattal szerződő potenciális vállalkozó nem fizeti ki a vételárat, s nem kezdi meg a beruházást.

Tasnádi Zoltán (Fidesz) azt kérdezte meg, hogy mit tud tenni Szolnok városa, hogy a helyi cégek szerepet vállalhassanak a nagy, városi beruházásokban. A város első embere hangsúlyozta, többek között a „Szolnok a Tisza fővárosa” elnevezésű program is alkalmas arra, hogy feladatot vállaljanak a felújításokban, építésekben. Kiemelte, megnyílt a Kossuth téren az az Információs Pont, ahol a szolnoki cégek, vállalkozások érdeklődhetnek a szolnoki önkormányzati beruházások iránt.

Mindezt követően a napirendek megtárgyalása következik a szolnoki közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!