Közélet

2009.01.07. 16:30

Jászsági rövid hírek

Rövid hírek a Jászság életéből.

Banka Csaba

Közbeszerzési bizottság értékeli a pályázatokat

Jászapátin 86 millió forintot fordíthatnak kerékpárút építésére ebben az évben. A tavaly megkötött támogatói szerződés alapján kiírt közbeszerzési pályázatra — a kivitelezésre hétfőig adhatták be ajánlataikat a vállalkozók — összesen négy cég jelentkezett. Ez idő szerint a közbeszerzési bizottság bírálja el a pályázatokat. A munkát várhatóan tavasszal indíthatják, a város belterületén a Jászkisér felé vezető Petőfi út mentén építik ki a kerékpárosok közlekedését biztonságosabbá tevő utat.

Falugondnoki autóra pályáznak Jásziványon

Jásziványon január elsejétől kezdte meg tevékenységét a falugondnoki szolgálat. Borbély István polgármester elmondta, hogy a jelenleg bérautóval végzett feladatok ellátásához szeretnének egy saját járművet munkába állítani. Az autó beszerzéséhez pályázatot nyújtanak be, egy kilenc személyes kisbuszt szeretnének vásárolni, amely a mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas.

Kötvényt is kibocsátanának a fejlesztések végrehajtásához

Folyamatban van az idei költségvetés tervezése Jászkiséren. Hajdú László polgármester elmondta ez az év nehezebb lesz mint az előző, és működési hiány várható. Nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a már elnyert támogatások megvalósítására, illetve további fejlesztési pályázatokra. A beruházások végrehajtásához hitel felvételét tervezik, de a kötvény kibocsátását is átgondolják.

Két óvodát újítanak fel 240 millió forintból

Jászapátin még ebben két óvodaépületet is felújítanak. A fejlesztés végrehajtásához 25 millió forintos önkormányzati önrész mellett, összesen 240 millió forintot használhat fel a település egy sikeres pályázat eredményeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!