Közélet

2009.02.24. 17:15

MBB: Pozitív tendencia figyelhető meg az utakon

Idei első ülését tartotta a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (MBB). Itt két fő napirendi pontról tárgyaltak. Egyrészt értékelték a tavalyi évet, másrészt meghatározták az idei teendőket is.

N. G.

— Összességében pozitív tendencia figyelhető meg az utakon — tudtuk meg Molnár Miklós ezredestől, az MBB elnökétől. — Tavaly a megyében 727 személyi sérüléses baleset történt, ötven volt ezek közül halálos kimenetelű, tizenöttel kevesebb, mint 2007-ben. A balesetek többsége könnyű sérüléssel végződött. Már csak a balesetek tizedét okozták ittas vezetők. Persze nem minden téren rózsás a helyzet. Sok volt tavaly a kerékpáros baleset, a biztonsági öv használata terén is akad tennivaló. Továbbra is a balesetek 40 százaléka főutakon történik, nem csoda, hiszen az országos átlag feletti forgalom — napi 16 ezer jármű — halad át ">a 4-es főúton.

Molnár Miklós hozzátette, hogy a bizottság egy komplex közlekedésbiztonsági programot készít elő az említett főútvonalon. Így minden közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó elemet bevetnek majd, egy rendszerben, összehangoltan. Az erre tervet kidolgozó projekt bizottság összetételét elfogadták, a munkát már meg is kezdték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!