Közélet

2014.03.11. 11:03

Folyamatban van a térfigyelő kamerák kihelyezése

Nagyobb biztonságban éreznénk magunkat, ha lennének térfigyelő kamerák a mi településünkön is, mint például Csataszögön – fordult lapunkhoz egy tiszasülyi olvasónk.

B.B.

– Hiába a szomszédság, ők is idősek, nem tudnának segíteni, ha valaki betörne hozzánk vagy ne adj’ isten megtámadna. Úgy tudom, hogy az önkormányzat pályázott térfigyelő kamerákra. Érdeklődni szeretnék, hogy mi lett a pályázat sorsa, elbírálták már? Sikeres pályázat esetén hová lesznek kitéve a kamerák? – kérdezte a férfi.

Pollák Tibor István, Tiszasüly polgármestere válaszolt megkeresésünkre az olvasó kérdésére.
– Megnyertük a térfigyelő kamerákra vonatkozó pályázatunkat – mondta a település vezetője. – Ennek köszönhetően hét és félmillió forint értékben nyertünk kamerákat, a pályázat száz százalékos támogatottságú volt. Ezen felül, két és félmillió forint értékben az önkormányzat saját forrásból is vásárol térfigyelő berendezéseket – tette hozzá.
A polgármester elmondta, hogy a kamerák kihelyezése már folyamatban van több helyszínen is.
– A berendezéseket a bejövő, megközelítő és mellékutak mentén helyezzük ki – tájékoztatott Pollák Tibor István.
– De kerül azokból az önkormányzat gazdasági épületére, a piactér környékére és a játszótérre is. Bízunk abban, hogy Tiszasülyön növekedni fog a kameráknak köszönhetően a lakosok biztonságérzete, miután a helyükre kerülnek ezek a berendzések – tette hozzá reményteljesen a település első embere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!