Összefoglaló

2024.05.24. 21:05

Özönvíz szerű vihar csapott le a Jászkunságra pénteken – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Kőröstetétlen döntött arról, hogy 2025-től pályáznak a Bursa Hungaricára.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Tűzoltók emelték ki az illetőt a szerelvény alól.

A Debreceni Egyetem az országban egyedülálló módon tavaly indította el azt a kezdeményezést, mellyel a régió középiskoláit ösztönzi. Ebben az évben a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumot is elismerték.

Peches napja volt annak az elkövetői csoportnak, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói, járőrei és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége ébresztett egy szép májusi reggelen. A bűnbanda számlákkal csalt, nem is keveset...

A főügyészség nyolc év szabadságvesztést indítványozott a gyermekpornográfiával vádolt újszászi férfival szemben. A férfi éveken át igyekezett meztelen képeket kicsalni kiskorú lányoktól a közösségi oldalakon keresztül.

Palacsintát majszoló gyerekek, tánc, körhinta, ugrálóvár és számtalan fülbemászó dallam fogadta az óvodásokat a Tiszaligetben péntek délelőtt.

Egy kilométer hosszan kapott új burkolatot Tiszatenyő belterületi úthálózata. A felújítás a Szent László utat teljes hosszában, valamint még 5 belterületi útszakaszt érintett. Ezzel a település belterületi úthálózata száz százalékosan szilárd burkolatúvá vált. A projekt ünnepélyes átadójára péntek délelőtt került sor.

Özönvíz szerű vihar csapott le a Jászkunságra pénteken a délelőtt. A villámgyorsan lezúduló nagy mennyiségű csapadék sok helyen okozott károkat, így a tűzoltók sem unatkoztak ebben a néhány órában.

Jászkunság hagyományőrzéséért kapott elismerést a minap Szentpéteriné Lévai Mária, a kunhegyesi Ilosvai Varga István Művelődési Központ vezetője, a hagyományok és a kultúra egyik legnagyobb őrzője.

Tizenhat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei partnerszervezet kötött „humánügyi” megállapodást. A Top Plusz projekt keretein belül indul el a szervezetek közös munkája, aminek egyik célja az esélyegyenlőségi tevékenységek megvalósítása a vármegyében.

Rendhagyó testnevelés foglalkozáson vehettek részt a kilencedikesek a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző iskola tornatermében pénteken. A Küzdj meg a bajnokkal! elnevezésű országos programsorozat egyik állomása Szolnok volt. Ameddig odakint az esőcseppek folytak az épületek oldalán, a csarnokban a diákok homlokáról gördültek a verejtékcseppek.

A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság egysége egy "önkéntes" munkagép-kezelő segítségével hárította el a veszélyt Földváron, pénteken.

Hat év elteltével, 2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Felső-szandai sportrepülőtéren tartott pénteki sajtótájékoztatón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában