Közélet

2015.01.14. 15:49

Csaknem az összes betétes pénzéhez jutott

A Tisza Takarék egyértelmű jogosultsággal rendelkező betéteseinek kártalanítása már befejeződött, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) nyilvántartása szerinti 7147 kártalanításra jogosult betétes több mint 99 százaléka pénzéhez jutott – mondta kedden az MTI-nek Tóth István, az OBA kommunikációs vezetője.

Szoljon.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly december 5-én vonta vissza a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét. Az OBA december 11-én kezdte meg a Tisza Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását, és a 20 munkanapos törvényi határidőn belül – ami kedden járt le – be is fejezte azt.


Tóth István kedden az MTI-nek elmondta: a Tisza Takarék korábbi ügyfelei közül annak a néhány tucat betétesnek a pénzét nem tudták még kifizetni, ahol ehhez gyám- és hagyatéki szervek közreműködése szükséges, illetve azokét, akiknél a takarékszövetkezetnél elhelyezett betét hitelfedezetként szolgált. Az önkormányzatok nem tartoznak a biztosított betétesek körébe, így azok nem kapnak kártérítést az OBA-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!