Közélet

2015.01.07. 12:45

Hamarosan költözhetnek a megújult egészségházba

Jánoshidán január közepére teljesen elkészülnek az egészségház felújításával, illetve a megújult épület berendezésével.

Szoljon.hu

Mint azt Eszes Béla polgármester elmondta, a támogatásból felújított létesítményre összességében mintegy hatvanmillió forintot fordíthattak az elmúlt hónapokban. A kivitelezés augusztusban kezdődött el. Az épületben nem csak a háziorvosi rendelések, illetve a térségi ügyelet helyiségei kapnak helyet, ide költözhet a védőnői szolgálat is. A felújítás részeként új tetőt kapott az épület, megújult a külső szigetelés, kicserélték a nyílászárókat, illetve az áramellátás támogatására napelemtáblákat szereltek az egészségház tetejére.

– A kivitelező vállalkozással augusztusban sikerült megkötnünk a szerződést, amelyet követően azonnal hozzáláttak a munkához. Jó ütemben tudtak dolgozni, és lényegében négy hónap alatt be is fejezték az építési feladatokat – jegyezte meg a polgármester. – Az elkövetkező napokban a létesítmény berendezése, a költözés marad hátra, hogy várhatóan még januárban megkezdhessék benne az egészségmegőrző, gyógyító munkát – tette hozzá a település választott vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!