Közélet

2015.05.04. 12:17

Kun-Mediátor: Orbán Viktorhoz fordulnak segítségért

Nyolcszáznál is több a Kun-Mediátor-ügy károsultjainak a száma. Hétfőn nyolcvan-száz ember várta a Kun-Mediátor iroda előtt az egyik országos kereskedelmi televízió műsorának stábját.

Szoljon.hu

A károsultak egy részét képviselő dr. Dobrossy István ügyvéd lapunknak elmondta, kezdeményezni fogják a Kun-Mediátor Kft. felszámolását.
- A Kun-Mediátor hitelezői jogosultak a felszámolást megindítani - magyarázta lapunknak az ügyvéd. Ha felszámolják, a felszámolónak is joga és kötelessége, hogy nyomozza, hova lett a pénz, ami D. Sándornéhoz bekerült. Ez is egy segítség lehet a károsultaknak - mondta az ügyvéd, aki azt kérte az érintettektől, ha az ügymenetről bármilyen kis információjuk van, mondják el a rendőrségnek. Ha az elévülési időn belül, ilyen információ-morzsákat kapnak, akkor lehet szélesíteniük a nyomozást is - magyarázta az ügyvéd, aki titoktartás miatt nem mondhatta el hány ügyfelet és milyen összeggel képvisel.


- Úgy gondolom, 800-1000 fő között van a károsultak száma, a bejelentett kár már 10 milliárd körüli. A végösszeg 10-20 milliárd között lehet. Ha azt számoljuk, ezer embernek van bent 5 milliója, ez már 5 milliárd, de van, akinek családi szinten 15-20 milliója rekedt bent. Miután 800 ügyféladatot lefoglaltak, mindenki tegyen bejelentést, s próbálja tisztázni, hogy legális pénz volt, amit ide hozott - tanácsolta dr. Dobrossy István.


A karcagi Balogh Zoltán maga is több millióval érintett az ügyben, ő az, aki igyekszik összefogni a károsultakat. Hétfőn az iroda előtt többen arra kérték, az ügyvéddel induljanak el, kérjenek állami segítséget.
- Láttuk Orbán Viktor miniszterelnök úr május 1-jén tett nyilatkozatát, amelyben elmondta, nem közpénzből, de valamilyen úton-módon próbálnak segíteni a karcagi károsultaknak is. Ha egy miniszterelnök tesz ilyen kijelentést, az nagy remény lehet számunkra. Épp azért a károsultak nevében megpróbálunk ügyvéd úrral megfogalmazni egy levelet, amiben összefoglaljuk a tényeket és segítséget kérünk miniszterelnök úrtól - mondta Balogh Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!