Közélet

2016.12.23. 13:30

Hivatali dolgozók gyűjtöttek a rászorulóknak

A megyei kormányhivatal munkatársai idén is segítettek nélkülöző embertársainkon a karácsony közeledtével.

Sz. Zs.

A pénzadomány mellett tartós élelmiszert, gyermek- és felnőttruhát, játékot és könyvet ajánlottak fel munkatársaik. A több mint 120 ezer forintból almát, burgonyát, szaloncukrot és gyermekpelenkát vásároltak. Jelentős mennyiségű liszt, cukor, rizs, étolaj, száraztészta, tej és konzerv gyűlt össze. A 60 zsák fele gyermek- , fele felnőttruhanemű volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A szolnoki Földi Károlynak és családjának csütörtökön adta át az ajándékcsomagot dr. Bozó Andrea, a járási hivatal vezetője FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

A 9 járási hivatal egy-egy rászoruló családot választott ki, akiknek személyre szóló csomagot állítottak össze. A Kunszentmártoni járásban egy egyedülálló édesanya, Karcagon egy 4 gyermekes család, ahol az édesapa alkalmi munkából él, egy jászberényi ritka betegségben szenvedő kisfiú, egy törökszentmiklósi 6 gyermekes család, ahol a leszázalékolt édesapa az édesanya halála után egyedül lett a gyerekek gondozója, Szolnokon egy három gyermekét egyedül nevelő édesapa, a jászkiséri hármas ikrek családja, Mezőtúron egy nagymama, aki a beteg lányával és az unokával él, Tiszafüreden és Tiszaburán egy-egy 8 gyermekes család kapja az adományokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!