Közélet

2017.05.02. 16:30

Felszámolnák az illegális lerakókat a városban

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének következményeiről szóló önkormányzati rendeletet módosították a közelmúltban a város képviselői.

Sz. Zs.

Enyedi Mihály jegyzőt arról kérdeztük, hogy mi a lényege a változtatásnak és miért vált szükségessé ez.
– Elsősorban egyes lakók hosszú időn át tartó szemétfelhalmozása miatt döntöttünk úgy, hogy pontosan szabályozzuk ezt a területet – tudtuk meg a jegyzőtől. – Sok ingatlanon több tonna szemét is felhalmozódott, és miután az önkormányzat felszólította a tulajdonosokat, ők nem elszállították azt, hanem éjszaka a külterületekre hordták ki a hulladékot vagy a szomszéd telke elé rakva szabadultak meg tőle.

[caption id="" align="alignright" width="200"] Enyedi Mihály jegyző
Fotó: Mészáros János
[/caption]Mostantól, ha ilyen helyzet alakul ki, az Intézményellátó Kft. fogja ezt a felhalmozott szemetet elszállítani térítési díj ellenében.
Az önkormányzat ettől az intézkedéstől azt várja, hogy csökkennek az illegális szemétlerakások, s ezzel párhuzamosan csökkennek a város költségei. Mostanáig ugyanis éves szinten sok millió forintjába került az önkormányzatnak ezek felszámolása.
– Abban bízunk, hogy a következetes intézkedések hatására, ha lassan is, de sikerül formálni a lakosok szemléletét, s ennek köszönhetően mind rendezettebbé válik a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!