JÁSZBERÉNY

2017.08.13. 18:18

A jászberényi Lola lett a kontinens legszebb kislánya

Európa Szépe címmel tért haza a Bulgáriában rendezett Little Miss & Mister World szépségversenyről a jászberényi Menyhárt Lola. A négyéves óvodás és ­családja ­élményekkel telve érkezett meg az egyhetes versenyről a napokban. A siker után Görögországba, Olaszországba, sőt, még a Dominikai Köztársaságba is hívják újabb versenyekre a kislányt.

Meggyőzte a zsűri tagjait a négyéves, jászberényi kislány, Lola bemutatkozása

Forrás: Beküldött fotó

Idén tavasszal a Little Miss Hungary 2017 mini korcsoportjának győzteseként nyert lehetőséget arra a jászberényi lány, hogy részt vegyen a bulgáriai Burgaszban rendezendő világversenyen.

A Bartalovics ­Ildikó szervezte hazai versenyre az édesapa, Menyhárt Gábor küldte be óvodás lánya fotóit. Akkor nem is gondolták, hogy milyen sikeres lesz majd lányuk ezeken a próbákon, hiszen nem hogy modellképzőbe nem járt Lola korábban, de profi fénykép sem készült még róla.

Mindenesetre a mini kategória győzteseként – további négy hazai kategóriagyőztessel – lehetőséget nyert arra, hogy a világversenyen is részt vegyenek.

Még Lola születése előtt arról beszéltünk a feleségemmel, Andreával, hogy milyen jó volna eljutni Bulgáriába, a Fekete-tengerhez, a ­Napos-partra – emlékezett vissza az édesapa.

– Nem volt ez elhatározás, vagy egy pontosan körülhatárolt cél, így lányunk születése után nem is került szóba közöttünk ez a dolog. Óriási volt a meglepetésünk, amikor kiderült, hogy a magyar versenyzőknek épp a Napos-part egyik szállodájában foglaltak helyet.

Meggyőzte a zsűri tagjait a négyéves, jászberényi kislány, Lola bemutatkozása
Forrás: Beküldött fotó

– Különös a sors, hiszen Lola még meg sem született, amikor a Fekete-tengerről beszéltünk. Aztán mégis ő „vitt el bennünket” erre az emlékezetes és felejthetetlen útra – mondta Andrea, Lola édesanyja.

A verseny a hazai megmérettetéshez hasonlóan több fordulóból állt. Lola a teljes mezőny legfiatalabb tagja volt, de ez alkalommal is – a hazai megmérettetéshez hasonlóan – könnyeden teljesítette táncbemutatóját, szerepelt a divatbemutatón, illetve végigvonult a kifutón magyaros ruhában és alkalmi öltözékben is.

Három elismerést, a zsűri különdíját, a Little Miss World második helyezését és az ­Európa szépének járó Little Miss Europe címet nyerte el.

– Minden szülőnek kívánom azt az érzést, amit mi éreztünk, amikor lányunk nevét mondták az eredményhirdetésen – tette hozzá ­Gábor, visszaemlékezve a díjátadó gálára.

„Nagyon örültem a koronának, de különösen a serlegnek”

– jegyezte meg Lola édesapja beszámolóját hallva.

– Ráadásul gyűjtöttem kagylót a tengerparton, beleszaladtam a vízbe, utána pedig homokvárat építettünk a parton – mesélte a kiránduláson szerzett élményeit az ifjú szépség­királynő.

– Továbbra is az a jó az egészben – fűzte tovább gondolatait Menyhárt Gábor –, hogy semmilyen kényszer nincsen a ­lányunkban.

Jól érzi magát a bemutatókon, beszélget, játszik a többi gyerekkel, az egész versenyt egy kirándulásként, egy ­tartalmas nyaralásként élte meg a család.

A hét ország harminc versenyzőjét magában foglaló mezőnyből Lola több meghívást is kapott a versenyt követően. Hívták Görögországba, Olaszországba, de még a ­Dominikai Köztársaságból is érkezett felkérés újabb szereplésekre.

Legközelebb hazai versenyen indul

Hogy a jövőben merrefelé is láthatjuk Lolát, még kérdés. Egyelőre csak az biztos, hogy a versenysorozat hazai szervezője, Bartalovics Ildikó felkérésére a jövő héten Sió­fokon vesznek részt egy nemzetközi szépségversenyen.

– Az összes többi meghívás csak lehetőség.

Az, hogy részt veszünk-e a rendezvényeken két dologtól függ.

Elsősorban attól, hogy Lolát menyire terheli meg mindez, mert ha bármikor azt látjuk, hogy nincs kedve részt venni a versenyeken, abban a pilla­natban véget is vetünk az egésznek.

Amíg jó a hangulat, és élvezi a bemutatókat, a közösséget, a reflektorfényt, addig nincs ellenünkre a dolog.

A másik fontos szempont pedig természetesen a pénz. Az, hogy tudjuk-e majd finanszírozni a külföldi utakat, bírja-e a családi kassza a felkészüléssel járó kiadásokat.

Ez még számunkra is kérdés, később látjuk majd azt, hogy mire lesz lehetőségünk és mire nem az elkövetkezőkben.

 Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!