Szolnok

2017.08.26. 20:00

Mégis vannak csodák: nászajándékukat a szolnoki állatvédőknek kérték

Judit és Gergő nemrégen házasodtak össze. Barátaiktól azt kérték, hogy ha szánnak bármilyen összeget a nászajándékra, azt inkább utalják át a szolnoki Kéz a Mancsért Egyesületnek.

Judit és párja, Gergő, valamint két fiuk természetesen a szolnoki egyesülettől fogadnak majd örökbe egy kiskutyát. Alig várják az új jövevényt.

Forrás: Beküldött fotó

Érdekesség, hogy az egyébként budapesti családnak nincsen kutyája és soha nem találkoztak az egyesület tagjaival.

– Nem, nincsen kutyánk! – nevet Antalovits Judit, amikor arról faggatjuk, otthon vajon hány négylábúval élnek együtt.

– A budapesti első emeleti lakásban nem szerettünk volna házőrzőt tartani. De már épül új lakásunk, ahol kert is lesz, ott biztosan csahol majd egy-kettő...

Judit és párja, Molnár Gergő kilenc év ismeretség és két fiúgyermek megszületése után döntött úgy ebben a hónapban, hogy összeházasodnak. Nem klasszikus sátras lagzit képzeltek el maguknak: a barátokat és a családot is egy péntek délutáni kötetlen együttlétre invitálták. De más szokatlan eleme is volt az ünnepnek.

– Barátainktól levélben azt kértük, hogy ne hozzanak semmilyen ajándékot. De tényleg semmit. Javasoltuk, hogy azt az összeget, amit ránk szánnának, utalják át inkább a szolnoki székhelyű Kéz a Mancsért Egyesület számlájára.

Judit elmagyarázza, hogy az önkénteskedés, a civil munka és mások segítése mindig is az élete része volt. Foglalkozott már down-kóros gyerekekkel, hátrányos helyzetű picikkel és most is rendszeresen támogat táppal, takarókkal, pénzzel állatmenhelyeket.

– Mégis a gyermekvédelem a szívem csücske, két saját fiunk mellé szeretnénk majd egy kislányt örökbe fogadni a férjemmel, az örökbefogadási folyamatot most, az esküvőnk után indítjuk el. A mancsosok támogatásával kapcsolatban talán furcsa, de az egyesület tagjaival soha nem találkoztam, még Szolnokon se nagyon jártam.

Az egyébként budapesti családnak nincsen kutyája, és soha nem találkoztak az egyesület tagjaival.
Forrás: Beküldött fotó

– Valamikor egy éve véletlenül bukkantam rájuk az egyik közösségi oldalon. Lenyűgözött a tenni akarásuk, hogy hóban-fagyban, pénz és telephely nélkül is mentik, gyógyítják a kutyákat. Pár hónapja láttam kétségbeesett felhívásukat, melyben leírták, hogy több százezer forintos tartozásuk van, ha nem jutnak pénzhez, felhagynak önkéntes munkájukkal.

– Akkor két részletben küldtem nekik 70 ezer forintot támogatásként. Bíztam benne, hogy barátainkat mozgósítani tudjuk, és most egy nagyobb összeg is érkezhet az egyesület számlájára.

– Kezünk, lábunk remegett a hír hallatán, hiszen ilyen még nem fordult elő velünk, hogy egy pár nem magának kéri a nászajándékot, hanem egy szervezetet támogat inkább, akik éppen mi vagyunk – folytatja a történetet Lajkó-Balázs Edit, az egyesület elnöke.

Izgatottan teltek az esküvő előtti és utáni napok, Editék figyelték a bankszámlát, Juditék pedig várták a végeredményt. Kedden aztán összegezték a beérkezett adományokat és közzétették az eredményt: a friss házasok jótékonysági akciójukkal 235 ezer forinttal járultak hozzá az egyesület további működéséhez.

Judit és párja, Gergő, valamint két fiuk természetesen a szolnoki egyesülettől fogadnak majd örökbe egy kiskutyát. Alig várják az új jövevényt.
Forrás: Beküldött fotó

– Hihetetlen jó érzés, hogy ismeretlenül is kiálltak a fiatalok a közös ügyért. Sok-sok beteg, gazdátlan eb fog ebből a pénzből felépülni és családra találni – tette hozzá Lajkó-Balázs Edit.

Hozzáfűzte: lám, ez a példa bizonyítja, hogy mégiscsak léteznek igaz mesék.

Folytatják az önkénteskedést

– Körülbelül annyi összegre saccoltunk, amennyi valóban befolyt – mondja Antalovits Judit.

– Barátaink közül amúgy nem mindenki vette komolyan kérésünket, talán viccnek gondolták azt... Mindenesetre mi az önkénteskedést és a civilek támogatását tovább folytatjuk – bólogat az állatvédő édesanya, elárulva azt is, leendő kutyájukat természetesen a Kéz a Mancsért Egyesülettől fogadják örökbe.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!