Csataszög

2017.09.17. 08:11

Elkezdődött az átkelő 13 milliós felújítása

Közlekedésfejlesztési beruházásokba kezdett a település.

– Nemrég adtuk át a település egyik fő útvonalát jelentő 472 méteres járdaszakaszt, melyet egy méter szélességben csúszásmentes felülettel újítottunk fel közel 13 millió forintos pályázati támogatásból – közölte Oravecz Zsuzsanna Éva, a település polgármestere.

Megtudtuk továbbá, hogy elkezdődött a községháza előtt gyalogosátkelő kialakítása. Erre azért van szükség, mert a hivatal egy nehezen belátható S-kanyarban található, járda pedig csak az út túloldalán van.

Így csak balesetveszélyes módon lehet megközelíteni az orvosi rendelőt, a könyvtárat, a művelődési házat, játszóteret, melyek ugyancsak a községháza területén találhatóak. Ennek tervezése, megvilágítása, két irányból előjelző közlekedési táblák kihelyezése közel egymillió forintjába kerül majd a településnek.

Tervbe vették két buszöböl felújítását is, amelyek megsüllyedtek, így esőzés esetén hatalmas pocsolyák alakulnak ki bennük, s komoly kellemetlenséget okoznak a buszra várakozóknak.

K. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!