TISZA-TÓ

2017.09.17. 14:25

Ez a falunapok hétvégéje volt a Tisza-tónál

Egyszerre több esemény és falunap várta az érdeklődőket, szórakozni vágyókat a hétvégén. A régió három településén is szerveztek szórakoztató programokat: Tiszaigaron és Tiszaszentimrén falunap, Tiszafüreden a Tiszavég városrész napja volt.

Őszi Folklór Fesztivált tartottak Tiszaszentimrén, szeptember 16-án, míg Őszi Vigadalom várta a helyieket Tiszaigaron, a hagyományos óriás kolbászt pedig idén is megsütötték a IV. Tiszavégi Napon, Tiszafüreden.

A falunapokról és rendezvényekről szólt a hétvége a Tisza-tó régióban. Koncertek, helyi és országos hírű fellépők, gyerekprogramok, főzőversenyek és helyi értékek közül válogathatott az, aki nem otthon, a négy fal között szerette volna eltölteni a hétvége első felét.

Önkéntesek segítségével készült körülbelül kétezer adag szentimrei babgulyás, nagyon sokan látogattak ki a tiszaszentimrei Őszi Folklór Fesztiválra, mely a község falunapja is egyben. A program egy kispályás labdarúgó tornával kezdődött, majd ügyességi versenyek és amatőr civil csoportok bemutatója következett.

Délután adták át a „Legszebb Konyhakertek” és a „Tiszta udvar, rendes ház” programok elismeréseit. A nap fénypontja a Balkán Fanatik és a Republic együttesek koncertje volt.

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az Őszi Vigadalom falunapot Tiszaigaron. Külön műsorok szórakoztatták a felnőtteket és gyerekeket, az aprónépnek szánt gyermekműsor nagy sikert aratott.

Helyi- és vendégcsoportok, humoristák váltották egymást a színpadon, Erdős Csaba motor showjával, tombolasorsolással és Mohamed Fatima koncertjével telt a délután. Az idei falunapot is tűzijáték és utcabál zárta.

Hagyományosan óriáskolbász sült az idei Tiszavégi Napon is, az északi városrész rendezvénye minden évben a mulatásról, evés-ivásról szól Tiszafüreden. Karcagi Nagy Zoltán és Zámbó Krisztián műsora garantálta a jó hangulatot, a gyerekeket ugrálóvár és egyéb programok várták.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!