PARKOSÍTÁS

2017.09.15. 16:30

Tali a Deák téren? De a szolnokin!

A belváros szívében, az egykori Ságvári művelődési ház mögött áll egy picinyke tér, amely nemrégen nevet is kapott. S ha már nevesítve lett, egy kedves kis parkot alakítanak ki a területén.

Az Óvoda utca környékén lévő, az egykori művelődési ház mögötti területet alakítják át hangulatos parkká

Forrás: Beküldött fotó

A közelmúltban a közgyűlés döntött arról, hogy az Óvoda utcánál lévő kis tér a város szívében Deák Ferenc nevét kapja. Azonban nem csupán a név, hanem a tér külseje is változik, és bár eddig is rendezett volt a csöppnyi közterület, most egy hangulatos kis parkot is kialakítanak ott.

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályától kapott információk szerint a munkálatok már a jövő héten megkezdődnek.

Az Óvoda utca környékén lévő, az egykori művelődési ház mögötti területet alakítják át hangulatos parkká
Forrás: Beküldött fotó

A régi rózsaágyásokat meg­őrzik, új fákat telepítenek azonban, a rossz állapotú, a zöldterületen átvezető kis utat pedig dekoratív térburkolattal látják el és meghosszabbítják.

A kihelyezett utcabútorok a kényelemről, míg a két új kandeláber a hangulatos megvilágításról gondoskodik majd. A megújult Deák Ferenc tér átadása október 17-én, a haza bölcsének születésnapján lesz – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!