JÁSZBERÉNY

2017.09.27. 17:29

Veszélyeztetett leopárd csöppségeket vizsgáltak Berényben (videó, galéria)

Augusztus 8-án született két perzsa leopárd kölyök a Jászberényi Állat- és Növénykertben. A vadmacska csöppségek számára szerdán érkezett el az idő, hogy átessenek életük második állatorvosi vizsgálatán.

Azt túlzás volna állítani, hogy Banou és Behrooz egy csöppet is lelkesedtek volna az eljárásért, így gondozóik Hegyesi József és Komondi Ildikó, valamint az állatorvos Dr. Bakonyi László gyors munkája kellett ahhoz, hogy gond nélkül megkaphassák a szükséges védőoltást és a féreghajtót, illetve az egyedi azonosítást szolgáló mikrochipet.

Banou és Behrooz (perzsa nyelven nő és boldog) nem az első leopárd kölykök a berényi kertben. Szüleik, Marun és Csiu korábban már három életet adtak másik három csöppségnek, akiket azóta egy nemzetközi program segítségével egy görög, és egy német állatkertbe, illetve a miskolci vadasparkban helyeztek el.

A fiatal állatok orvosi vizsgálatát egyelőre még csak a sajtó képviselői tekinthették meg, de egy-két héten belül a nagyközönség is láthatja őket a kifutóban.

B. Cs.

Borítókép: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!