SZÉCHENYI LAKÓTELEP

2017.10.18. 12:41

Bölcsifelújítás, kutyajátszótér és fásítás is várható a Széchényi lakótelepen

– Tíz év alatt óriási változáson ment keresztül a Széchenyi-lakótelep, ezalatt több száz millió forintot fordított az önkormányzat a városrész útjaira, járdáira, parkolóira, köztereire – kezdte tájékoztatóját Tasnádi Zoltán.

Az egyes számú választókerület önkormányzati képviselője beszámolt az elmúlt időszakról és a jövőről, egyebek mellett több járdaszakasz felújításáról, parkolóhelyek bővítéséről, kerékpárutakról, lámpás gyalogátkelőhelyek építéséről, és térfigyelő kamerákról, melyeket a felújított Piros iskola előtti térre és a Zöld Ház elé telepítettek a korábban tapasztalható vandalizmus miatt.

– A Piros iskola energetikai felújítása hamarosan megkezdődik, és TAO-pályázaton keresztül átépül az iskola udvara, melyhez az önkormányzat önerőt is biztosít, így a tervek szerint 2019 elejére teljesen megújul a Széchenyi városrész legrégebbi intézménye – mondta Tasnádi Zoltán.

– A legnagyobb gond jelenleg, hogy sok járdánk, utunk vár kátyúzásra – vette át a szót a Kormosné Szombati Márta, a kettes számú választókerület képviselője.

Hozzátette, megkezdték a hibák kijavítását, a munkálatok jelenleg a a Karczag László úton zajlanak. Szerinte a polgárőrség és a rendőrség gyakori jelenlétének köszönhetően a rendzavarás mértéke csökkent. Kitért arra, hamarosan kutyajátszótér épülhet a Karczag László út végén.

Rehó János, a harmadik választókerület képviselője szerint a városrész fejlődik,

az iskolákban jelentős felújítások történtek és kezdőnek el.

Elmondta, az Aranyi Sándor út végén található műfüves pálya mellett szabadtéri konditerem épül, az Aranyi úti bölcsődét pedig 2018 végére fölújítják.

Hozzátette, tavaly 40 fát ültettek a Hild Viktor útra,

jövőre a fásításra szánt 5 millió forintos keretből a Széchenyire is jelentős összeg jut majd.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, a befolyt adókból a város megteremti a programjaihoz szükséges forrásokat, és az önkormányzat tisztában van a megoldandó feladatokkal.

– A Széchenyin messzire jutottunk – mondta –, de a város is most tért oda vissza, ahol 1996-ban tartott, jelenleg ugyanis nem fér több vállalkozás az ipari parkba, ezért további nyolc hektárt kell megnyitunk az új betelepülőknek.

Elmondta, a 4-es út négysávosítása Budapest felé 2018 végére, Fegyvernekig pedig várhatóan 2019 végére megvalósul. Hozzátette, az idegenforgalom is fejlődik majd a Tiszaligeti Strand, a Véső úti sporttelep, a Művésztelep megújulásával és a kikötőépítéssel.

M. R. E.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!