SZOLNOK

2017.10.04. 14:45

Újra egészségnap Szolnokon: a megelőzés a legfontosabb

Közel 40 ezer vizsgálat, számtalan mozgásos program kicsiknek és nagyoknak – röviden így lehetne összefoglalni a Családi Egészségnapok történetét.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Amint azt Szabó István, Szolnok alpolgármestere kiemelte szerdai sajtótájékoztatóján, október 8-án ismét a már kedvelt elemekkel várják a szolnokiakat a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő hozzátette, az egészséges életmód kiemelt jelentőségű. Ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzése, s egyre fiatalabb korosztályokat szólítanak meg ennek érdekében.

A megyei Hetényi Géza Kórház, illetve a Szolnoki MÁV Kórház-Rendelőintézet munkatársai önkéntesen, saját szabadidejüket feláldozva vesznek részt évek óta a szűrőprogramokban, annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a prevenció fontosságára, sőt a mostani Családi Egészségnapra az Együtt a stroke ellen szűrőkamion is a városba érkezik.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

A színpadon 10-17 óra között zajló bemutatókkal és tréningekkel párhuzamosan családi és egyéni mozgásprogramok és szűrővizsgálatok zajlanak. A szervezők gondoltak a kisgyermekes családokra is, a legkisebbeket játszószőnyeg, arcfestés, lufihajtogatás, kézműveskedés, ugrálóvár várja.

A kilátogatók együtt mozoghatnak Mezei Esztivel, Vígh Beátával, Kis Mónikával, Nagy Adrival, Zsolnai Tamással és sokak nagy örömére Rubint Rékával is.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!