SZOLNOK/ZENE

2017.11.12. 19:55

Ismerjék meg Szolnok reménységét: Laura a fürdőszobában kezdett énekelni, de mára saját koncerteket ad!

Van az a megkérdőjelezhetetlen helyzet az ember életében, amikor eldől, mi is lesz a célja e Földön. A huszonnégy éves, szolnoki Marik Laurának ez tizennégy éves korában jött el, amikor tanár édesapja felfedezte: ő bizony énekesnő lesz! Milyen szerencse, hogy titokban maga Laura is erre vágyott!

Forrás: Beküldött fotó

Marik Laura a középiskola után a Kodolányi János Főiskola előadóművészet-jazzének szakára nyert felvételt, ahol 2016-ban végezte el tanulmányait Pély Barna tanítványaként.

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar tanárképzésén tanul ének-zene mesterszakot.

A legszebb, ami ebből kisülhet, pedig az, hogy már önálló koncerteket is ad.

Az egyetem mellett saját akusztikus fellépéseket szervez, amelyeket az előre felvett, általa készített háttér gitár és vokál sávokkal próbál még izgalmasabbá varázsolni.

– Mikor és minek hatására döntötted el, hogy a zenével, az énekléssel szeretnél foglalkozni?

– Nos, a történet azzal kezdődik, hogy drága édesapám énektanár. Mindig is szerettem énekelni, és mint általában a legtöbb kislány, én is a színpadról álmodoztam titokban.

– Akkor még nem is gondoltam, hogy később ezzel komolyabban foglalkozhatok majd – kezdte a történetet Laura, akit családja és barátai csak Lulunak hívnak.

Forrás: Beküldött fotó

– Gyerekkoromban a szereplés még csak vágyálom volt, hiszen elképzelhetetlennek tartottam, hogy emberek előtt elénekeljek akár egy szót is. Ezért, ahogy az lenni szokott, én is a fürdőszobában énekelgettem.

– Tizennégy éves voltam, amikor édesapámnak feltűnt, hogy van tehetségem a zenéhez.

– Hogyan került sor az első koncertedre?

– Az első koncertem iskolai keretek között zajlott, de nem abban az intézményben, ahol tanultam.

– Hihetetlenül izgultam, de a közönség pozitív reakciója szerencsére hamar megnyugtatott.

„Ezután már le sem akartam jönni a színpadról!”

– nevet a fiatal tehetség.

– Tulajdonképpen a saját családom is ekkor hallott először énekelni, hiszen még próbálni is csak titokban mertem otthon.

– Hogyan zajlik egy „átlagos” koncerted?

– Egy „átlagos” koncert? A rengeteg próbát és gyakorlást inkább nem is részletezném, az mindig van és kell.

– Ha megvan a koncepció, akkor először agyban, majd hangilag is felkészülök. Mivel hangszeren kísérem magamat, rengeteg technikai felszerelés szükséges a koncerthez.

– Ezért első lépésként mindig listát írok, különben a felét elhagynám!

– Az első megszólaltatott hang után lényegében a közönség lendíti előre a koncertet. Annyi energiát ad az arcukra kiülő elégedettség, hogy attól kezdve nem is lehet probléma. Ettől vagyok csak igazán boldog és magabiztos!

– Melyik koncertedre vagy a legbüszkébb?

– Természetesen a legtöbb fellépésemre büszke vagyok.

– De talán a legjobban az első olyan önálló koncertemre vagyok büszke, ahol már nem volt mellettem hangszeres kísérő vagy zenei alap, egyedül én irányítottam mindent.

Forrás: Beküldött fotó

– Idén nyáron énekeltem először úgy teljes két óra hosszát, hogy magamat kísértem gitáron, a saját stílusomban – mosolyog Laura, akin látszik, teljesen kivirul, ha erről az élményéről mesélhet.

– Melyik a kedvenc részed, pillanatod, amikor téged hallgatnak a nézők?

– Azok a koncertek a kedvenceim, amikor olyan dalok kerülnek a műsorba, ahol igazán megmutathatom a hangomat.

– Az ilyen dalok éneklése közben kíváncsian figyelem a hallgatóság reakcióját, mintha azt kérdezném fejben tőlük, hogy “Na, ehhez mit szóltok?”.

„Ilyenkor mindig elmosolyodom, és azt kívánom, hogy soha ne legyen vége a dalnak!”

– Mik a céljaid a jövőddel kapcsolatban?

– Az egyetem elvégzését követően már csak a zenéléssel szeretnék foglalkozni. Jelenleg erre sajnos kevés időm jut a tanulás mellett, viszont később szeretném a koncerteket mindennaposakra sűríteni.

– Ezekről felvételeket is készítenék, hogy minél több helyen hallhassanak majd. A saját dalaimat pedig igyekszem majd nem csak audio, de vizuális képpel is rögzíteni és terjeszteni. A távoli jövőképemben pedig a tanítás is jelen van.

– zárja le a boldogságtól ragyogó fiatal hölgy.

Abban biztosak vagyunk, hogy ezzel a lelkesedéssel és eltökéltséggel a művésznő már a közeljövőben eléri a kitűzött céljait, és olyan életet élhet, ahol soha nem kell, hogy vége legyen a dalnak!

Végszóként pedig íme, Marik Laura néhány videója, hogy Ön is megbizonyodhasson róla, tényleg csodásan énekel és zenél:

Laura koncertszervezés miatt e-mailben ([email protected]) várja a megkereséseket.

Borda Zsanett

Borítókép: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!